Читај ми!

Тројке на снимању „Даре из Јасеновца": Лука је и спавао на сету, али је био најспремнији за сарадњу

Након светске телевизијске премијере филма „Дара из Јасеновца", у центру пажње вишемилионског гледалишта је Биљана Чекић која је глумачким умећем, у улози девојчице Даре, освојила бројне комплименте. Највише симпатија публике, без сумње, покупила су три брата која глуме дечака Буда.

Тројке из Херцег Новог: Лука, Симон и Јаков Шарановић нашли су се у улози Буда, и привукли велику пажњу у региону својим глумачким ангажманом. Светску ТВ премијеру филма Дара из Јасеновца пратило је 2.650.000 гледалаца. 

„Ових дана добијамо доста позива од новинара, нисмо искрено навикли на толику пажњу, потекло је све из Фејсбук групе Двојке и тројке где је објављена могућност да се близанци пријаве за кастинг агенцији. Позвали су нас, рекли да пошаљемо слике и речено нам је да ће нас позвати после разговора са редитељем, и врло брзо су дошли", рекла је за Јутарњи програм РТС-а мајка тројки Марија Шарановић.

„На снимању није било нимало лако. Нисам ни била свесна у шта сам се упустила, било је јако напорно, пошто смо били на снимању од самог почетка до краја филма. Није било места за одустајање, хтели смо сви да завршимо тај пројекат", додала је Марија, и рекла да је екипа на сету увек била спремна да изађе у сусрет и помогне.

„Нису увек били расположени за снимање, али некако смо то изгурали. На снимању смо некако морали највише да се деци прилагодимо. Било је ту мењања мало у сценарију и пауза у снимању, јер су дечица некада била и болесна, што је нормално због промене климе. Сомбор и Бела Црква су другачији него овде на приморју, где су деца навикла, али смо изгурали", испричала је Марија.

Она каже да је деци напорнији био други део снимања: 

„Лука је кренуо први са снимањем, њему је то било занимљиво, било је ту пуно и деце и људи и животиња, коња и био је најприступачнији, док друга двојица нису били баш спремна за сарадњу. Било је наравно и нервозе, али сви смо били изненађени како је он то уопште извео. Није свестан био, а верујте, није свестан ни сада шта се дешава и шта су урадили."

Марија Шарановић каже да је филм Дара из Јасеновца гледала са мајком и да јој се допао.

„Снимање је требало да траје шест месеци, скраћено је три месеца, деца су расла брзо, не знам како бисмо издржали дуже", рекла је, додајући да се на снимању остварило и пријатељство са породицом Биљане Чекић, која је изнела улогу Даре у филму.

Занимљиво је да је Лука и спавао на сету док су други снимали, да се екипа трудила да омогући тишину у тим ситуацијама, а некада је било проблема и да се мали глумац разбуди, када дође ред на њега. 

Марија је испричала да су породица и пријатељи знали да тројке снимају филм, а да их сада у малој средини, каква је Херцег Нови, питају како је било на снимању, док већ има и оних који желе да се сликају са њима када их сретну.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи