Читај ми!

Вања Ненадић о улози Ање из „Тајни винове лозе“: Изазов је био остати доследан лику

Популарну младу глумицу Вању Ненадић, ових дана гледамо у новој серији „Тајне винове лозе“ на Првом програму РТС-а, сваке вечери од 20 часова. Вања је већ добро позната публици, пре свега из серија „Бисер Бојане“ и „Тајкун“, док у серији „Тајне винове лозе“ тумачи лик Ање, ћерке Вука Томовића (Војин Ћетковић), која се са студија из Париза враћа да настави породични посао и традицију.

Вања Ненадић верује да се добро снашла у улози Ање Томовић: „Судећи по коментарима гледалаца који ми своје утиске свакодневно пишу на друштвеним мрежама, мислим да им се заиста допада мој лик“.

„За мене је овај начин снимања био једно ново искуство – 36 епизода снимали смо пет-шест месеци, тако да је било заиста изазовно одржати континуитет и остати доследан лику“, поделила је своје искуство Вања и додала да се нада да ће читава серија бити подједнако гледана као премијерне епизоде.

Вања је рођена у Сомбору, где је била чланица Народног позоришта Сомбор, а онда је своју каријеру наставила у Београду и постала стални члан Београдског драмског позоришта.

„Тај прелазак из Сомбора у Београд сам доживела веома емотивно. Јако сам везана за Народно позориште у Сомбору, оно ће увек имати посебно место у мом срцу, тамо сам одрасла и први пут стала на сцену са неким својим идолима. Овај прелазак је дошао као неки логичан след догађаја, у Београду сам завршила факултет и ту сада и живим и мислим да ме тек чекају неке нове представе и дивне улоге у мојој новој кући – Београдском драмском позоришту“, испричала је млада глумица.

За 27. фебруар најављена је премијера представе „БААЛ“ у којој Вања тумачи једну од улога.

„Још смо на почетку, али ускоро крећемо са другим делом проба где ће све постати много озбиљније. Дијего де Бреја је редитељ са којим је рад једно посебно искуство, другачије од свега што сам до сада радила, поготово уз дивну глумачку екипу, и нова лица. Та представа ће заиста бити једно освежење на репертоару Београдског драмског позоришта, а судећи по пробама мислим да ће да буде баш узбудљиво“, открива млада уметница.

Каже да су пред њом три напорна месеца у којима спрема чак три представе и очекује три пермијере: поред представе „БААЛ“ по комаду Бертолта Брехта, ту су и Тихо тече Мисисипи, под тексту Владимира Табашевића, у режији Ивице Буљана и Дивље месо, по тексту Горана Стефановског у режији Јагоша Марковића.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво