Читај ми!

Рекордери Потере: Синоћ смо показали да треба ценити знање

Тројица младих студената и један професор одушевили су гледаоце синоћне епизоде квиза Потера када су победили трагача Жарка Стевановића и освојили рекордан износ од 1,08 милиона динара. У Јутарњем програму РТС-а открили су како су успели надмудре трагача.

Арсеније Арсић, студент економије и Београда који је са 60.000 динара прошао у последњу игру, каже да му је из садашње перспективе жао што можда није одабрао вишу суму, јер је у другој игри знао све одговоре.

Други студент економије у синоћној Потери био је Бојан Милошевић, који је у другој игри одабрао вишу суму и са 300.000 допринео укупном износу и постављању рекорда квиза.

„Јако је необичан осећај бити у квизу. У првој игри сам имао малу трему због чега нисам успео да освојим суму коју сам желео, па сам у другој игри ишао на све или ништа“, истиче Милошевић.

Синиша Вулић, студент историје из Београда, бриљирао је у првој игри и дао 12 тачних одговора, а у другој је храбро одлучио да иде на вишу суму и покуша да освоји 700.000. Ризиковао је и исплатило се.

Сва тројица студената се слажу да је осећај победе над трагачем фантастичан.

Дарко Вучићевић, професор технике и информатике из Шапца, дао је 8 тачних одговора у првој игри, али је у другој игри на наговор млађих колега изабрао нижу суму од 20.000 динара.

„Дошао сам пре свега да се играм. Стицајем околности, захваљујући овим младим момцима, дошли смо у ситуацију да оборимо рекорд. Битно је да смо тимски радили и мислим да је то било кључно“, каже Вучићевић.

Трагач је био сјајан, али смо били бољи

После успешно одиграних првих рунди, Вулић каже да су сви такмичари ушли некако растерећено у финални окршај сигурни да могу да победе трагача.

„С обзиром да је Синиша бриљирао и у последњој игри, био сам прилично сигуран да не можемо да изгубимо када се накупило више од 20 корака. Било ми је веома криво што сам једном погрешио иако сам знао тачан одговор, али нисам обратио пажњу. Срећом, то нас није много коштало“, истиче Арсић. 

На питање да ли би ситуација можда била другачија да је неки други трагач био уместо Жарка Стевановића, Бојан Милошевић каже да би можда било мало теже са психолошког аспекта, јер је Жарко најприближнији са годинама.

Арсеније Арсић се слаже и сматра да им је Жарко највише одговарао јер не ствара психолошки притисак, за разлику од Милинковића, али додаје да су што се знања тиче сва три трагача подједнако јака.

Са друге стране, професор Вучићевић је рекао да би њему због година можда највише одговарао Милинковић као трагач.

„Ово је тренутак који нам говори да треба ценити знање. Ови момци поред мене су показали да треба у будућности рачунати на њих“, истиче Вучићевић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи