Читај ми!

Рекорд у Потери – такмичари поделили више од милион динара

„Потера“ је овог понедељка била за памћење. Четири такмичара су победила трагача Жарка Стевановића и својим знањем су успели да освоје 1.080.000 динара, што је рекордна награда од почетка емитовања квиза.

У последњем издању Потере са трагачем Жарком Стевановићем такмичили су се студенти из Београда Арсеније Арсић, Бојан Милошевић и Синиша Вулић и професор технике и електротехнике из Шапца Дарко Вучићевић.

Арсеније Арсић је у првом кругу успео да тачно одговори на шест питања и освојио 60.000 динара. Ту суму је задржао и успешно одбранио у дуелу са Жарком Стевановићем.

Након њега, на питања је одговарао Бојан Милошевић. Није био задовољан учинком од четири тачна одговора у првом кругу, па је прихватио вишу понуду трагача и у другом кругу покушао да се такмичи за суму од 300.000 динара.

У томе је успео и са чак два корака предности у односу на трагача, пренео новац у заједничку касу.

Синиша Вулић, студент историје из Београда, у првом кругу је одговорио тачно на 12 питања и освојио 120.000 динара. И Синиша је прихватио вишу понуду трагача и такмичио се за 700.000 динара. 

Упркос томе што је погрешно одговорио на прво питање, због чега му је Жарко Стевановић све време био удаљен за један корак, Синиша је успео да се својим знањем избори за 700.000 динара.

Последњи такмичар, професор из Шапца Дарко Вучићевић, одговорио је тачно на осам питања у првом кругу и тако освојио 80.000 динара. Међутим, у договору са младим такмичарима, прихватио је нижу суму трагача и заједничкој каси допринео са 20.000 динара.

У финалној потери такмичари су тачно одговорили на 23 питања, због чега је трагач Жарко Стевановић свој покушај да то достигне описао као формалност.

Стевановић је одговорио тачно на 18 питања, након чега је устао и аплаудирао Арсенију, Бојану, Синиши и Дарку који су отишли кући са 1.080.000 динара које ће поделити „на равне части“.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара