Читај ми!

Прича о онима са достојанством и без њега - „Кости" од вечерас на РТС-у

Од вечерас, викендом, после Дневника, на програму је серија „Кости", редитеља Саше Хајдуковића. После изузетног успеха серије „Месо", други део бањалучке трилогије доноси нову причу и нове јунаке.

Уметнички снажна ауторска екипа, предвођена Николом Пејаковићем, ухватила се у коштац са животом, како би исплела причу о бескрупулозним политичарима и бизнисменима, о маргиналцима, о онима са достојанством али и без њега. 

До кости тачно исписане судбине најразличитијих јунака, тумаче изузетни глумци са обе стране Дрине.

Главни јунаци су Коста Говоруша, избеглица из Крајине и Коста Гајић, који припада бањалучкој политичкој елити.

„И један и други човек, долазећи из различитих средина, одрастајући на различите начине и имајући различита животна искуства, долазе пред сличан проблем, проблем покајања и проблем шта урадити са својом душом, са својом савешћу", каже Никола Пејаковић, сценариста и глумац.

Покајање и опроштај неопходни су свим јунацима серије Кости, додаје Пејаковић који тумачи оца Драгана.

Њега, као и све друге, живот искушава.

„Иако многи кажу тешка је, и према самом трејлеру тешка, али верујте ми ту толико има неке људске топлине и љубави. Буквално, то је живот са свим својим елементима", рекао је глумац Јово Максић.

„Живот огољен до костију'', „бањалучки неоноар с душом'', неки су од коментара оних који су гледали прве епизоде серије.

Нестрпљива публика широм региона, задржава дах. Стигле су Кости.