Читај ми!

Љубиша Савановић: Серија „Кости“ никога не штеди

Од вечерас у 20 сати на Првом пргораму РТС-а емитује се нова серија „Кости“, други део трилогије Месо–Кости–Кожа за коју је сценарио написао Никола Пејаковић, а режирао Саша Хајдуковић.

Окосницу серије Кости чине два лика са истим именом – Коста. Први је избеглица који у Републику Српску стиже за време акције „Олуја“. Други Коста потиче из породице позициониране у локалној политичкој „елити“ и њега тумачи глумац, Љубиша Савановић који се путем Скајпа укључио у Јутарњи програм из Бањалуке.

„Мој Коста је дио те такозване, политичке елите и креме која покушава да влада свим и свачим и да на неки начин диригује животима свих других људи. Ипак, у овом мом Кости, у тој улози коју ја играм, постоји нешто људско и он не успева да се оваплоти та његова лоша страна, него на самом крају серије и он скупи снагу и одлучи да не иде тим путем“, открива Савановић.

Они који су имали прилике да погледају серију истичу да су Кости сорове, али реалне, бескомпромисне и да се не додворавају публици. Као други део трилогије МесоКостиКожа, Кости је по томе слична првом делу, серији Месо, додаје гост Јутарњег програма.

„Нисмо се чували, нисмо се пазили таквих ствари и серија је заиста у том смислу врло директна и никога не штеди. Нажалост, ни живот није далеко од овога што приказујемо у серији и мислим да је то један од њених адута, јер ће људи препознати све оно што они живе у овом тренутку и лако ће препознати ликове које ми играмо“, наглашава бањалучки глумац.

Бројну екипу сјајних глумаца, поред Љубише Савановића и Јове Максића, чине и Драган Мићановић, Александар Ђурица, Борис Исаковић, Милица Јаневски, Никола Пејаковић, Никола Ракочевић, Дејан Аћимовић, Леа Секулић и Николина Фригановић и многи други.

Серија је настала у копродукцији РТС-а и Продукције „Босонога“, а Савановић истиче да је цела екипа сјајно сарађивала, да су имали одличне продукцијске услове и да су радили јако темељно што ће публика сигурно препознати.

број коментара 0 Пошаљи коментар