Читај ми!

Џејмс Бонд има корону, ваш новчани прилог спасиће му живот

На страници „GoFundMe" покренута je кампања за куповину филма „Нема времена за умирање“. Осим што нема времена, изгледа да нема ни пара, па остварење чека на милостињу.

Бројни радови на филмским остварењима су успорени или отказани због пандемије коронавируса, али, када је у питању нови наставак филма о Џејмсу Бонду - ствари постају сумњиве. 

Обожаваоци тајног агента постају забринути, а неки и љути, зато што се премијера новог филма стално одлаже.

Наравно, јавиле су се и теорије завере, па тако неки сматрају да иза сталног одлагања коначног приказивања новог остварења о Бонду, стоји „нешто много више од пандемије".

Емитовање је најпре најављивано за пролеће, па померено на јесен, да би на крају премијера била заказана за децембар.

Ако се настави овим темпом, питање је да ли ћемо уопште филм и видети...

И на срећу, ту је страница за прикупљање новчане помоћи GoFundMe.

Корисник из Ковентрија под именом Тим Бонд, има за циљ да се скупи новац како би се од МГМ компаније купила права на „новог Бинда" како бисмо га коначно видели макар до Божића.

За остварење овог племенитог циља, потребно је да се сакупи 607 милиона фунти.

Ако корисник Тим Бонд испуни свој циљ, и у Великој Британији где живи 67 милиона људи, свако да по 10 фунти, Нема времена за умирање би се могао „национализовати", и рецимо, гледати бесплатно на Би-Би-Си-ју за Божић. Такође, ту је и могућност даље продаје...

Заправо, док се филмска индустрија бори, у неку руку, за опстанак, током пандемије, можда ова кампања нуди наговештај излаза. Можда се иста формула може применити и на друге филмске хитове који буду били у проблему. Где би био крај?

Публика не би била публика већ нешто као „генерални покровитељ остварења", што носи и мирис демократије у смислу нових остварења, зашта би заиста требало захвалити, коме другом него - најновијем још невиђеном Бонду - Џејмсу Бонду!

Напомена: Док је овај текст писан, кампања је прикупила 15 фунти.