Читај ми!

„Викенд са ћалетом“ 29. октобра стиже у биоскопе

Од четвртка, 29. октобра најновији филм редитеља и сценаристе Мирослава Момчиловића „Викенд са ћалетом" започеће свој биоскопски живот. Први домаћи играни филм, који након извсеног прекида и поновног рада и сјаја биоскопа наша публика коначно има прилику да гледа на великом платну, доноси хумор и збиљу, незаустављив смех и размишљање уткано у тужној комедији о односу оца и сина.

Главне улоге у филму Мирослава Момчиловића поверене су истакнутим глумцима на челу са Ненадом Јездићем, чији главни лик Кашика тежи да у току само једног викенда успостави пријатељски, али и очински однос са својим сином.

Јездић истиче да је филм Викенд са ћалетом једна од вероватних истина о односу оца и сина и њиховој огромној везаности и љубави упркос раздвојености.

„Различитости карактера и животног окружења ту љубав чине врло комплексном неретко и врло духовитом и комичном. Мирослав Момчиловић наравно има око и ухо које види и чује оно што у нашем народу дефинишемо оним – да није смешно било би тужно, као и да ухвати тужне и потресне ствари које хумором чини подношљивијим“, нагласио је Јездић.

За улогу Кашике Јездић каже да је то до сада најлуђа и најбоље написана филмска и телевизијска улога коју је играо.

„Иако се понавља зона мог глумачког промишљања, јак и криминоген лик, Кашикина емотивна страна га у исто време чини приступачним и отвореним и дала ми је простор да га одиграм онако какав јесте, човек од крви и меса, са добрим и лошим особинама. Без обзира на уврежено мишљење већине, заиста верујем да нема лоших људи и да су најкужнији међу нама добри, само су путеви до правог, људског сусрета са њима компликовани и тешки. Тако и поједини кримоси носе терет великог интелекта који је погрешно упућен и фокусиран“, објашњава глумац.

Кашика, на путу свог родитељског и људског преображаја и Оги, дете са особинама зрелог човека, оцењује Јездић, једнако носе терет драме и емотивног сусрета, исконског сусрета оца и сина.

„Неки сусрети се, нажалост десе прекасно, када је њихово трајање немогуће у овом животу и преносе се у вечност. Кашика, попут рањене звери, опет захваљујући инстинктима са асфалта осећа да је крај близу и жели да пошто-пото надокнади пропуштено, и да без кајања оде“, прича познати српски уметник.

Јездић наглашава да верује да ће, без обзира на то из ког миљеа долазе, сва деца и родитељи, а посебно очеви и синови пронаћи себе у дивном, истинитом сусрету Кашике и Огија.

„Ово је филм о љубави и њеној моћи да нас мења онда када је истински пустимо у срце. Будите одговорни према себи и другима и погледајте овај филм, наравно поштујући прописане безбедносне мере заштите“, поручио је глумац Ненад Јездић.

Осим Јездића и младог Васе Вранеша, улоге у филму Викенд са ћалетом тумаче Бане Видаковић у улози Бате Коња најбољег Кашикиног друга, Миодраг Мики Крстовић, као и Борис Миливојевић, Катарина Радивојевић, Светлана Цеца Бојковић, Срна Ланго, Ања Алач, Јелена Ђукић, Ана Радовић, Марко Гверо, Бојан Лазаров, Миљан Давидовић. Гост на филму је фудбалер Вујадин Савић.

Продуцент филма је Игор Турчиновић, директор фотографије Далибор Тонковић, за сценографију је био задужен Борис Дехељан, а за костим Јелена Петровић. Монтажер је Петар Јаконић.

Филм је подржао Филмски центар Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара