Судећи по интересовању за трејлер, „Дина“ ће оборити многе рекорде

Коначно је стигао први трејлер за најновију адаптацију „Дине“ (DUNE), једног од најзначајнијих научно-фантастичних романа, који обожаваоцима овог жанра даје могућност да завире у култно дело Франка Херберта из 1965. године, кроз очи редитеља Дени Вилнева.

Трејлер за нови филмски подухват Дени Вилнева, Дина, је представљен пре неколико дана и већ је имао скоро 20 милиона прегледа само на Јутјубу.

За сада је предвиђено да Дина буде први од два филма заснована на Хербертовој оригиналној књизи. Нови филм Дина, чија премијера је најављена за 18. децембар, требало би да обухвати прву половину, а други (који још нема ни наслов или датум реализације) би обрадио остатак романа.

Глумачка постава врви од звезда, међу којима су Тимоти Шаламе, Ребека Фергусон, Оскар Ајзак, Стелан Скарсгард, Зендаја, Џејсон Момоа, Дејв Баутиста и Хавиер Бардем.

Од редитеља Дени Вилнева, коме појам епског научно-фантастичног жанра није стран с обзиром на то да је већ режирао Блејдранера 2049 и Arrival, публика с правом много очекује.

Како наводи портал Машабл, у компанији „Ворнер брос“ се надају да ће Дина постати њихова следећа велика франшиза. Осим тога најављен је и приквел серија за ХБО Макс, Дина: Сестринство (Dune: The Sisterhood), која ће пратити Бени Џесерит, кључну друштвену, реигијску и политичку организацију у измишљеном свемиру Френка Херберта.

Многи се сећају и адаптације Дине коју је урадио Дејвид Линч 1984. године, а која је упркос скромној заради и врло подељеним критикама, постала култни филм. Портал IMDB је заинтересованима понудио могућност да упореде трејлер нове адаптације са Линчовом.

број коментара 0 Пошаљи коментар