У кухињи нема правила, кулинарство је уметност из природе

На домаћим телевизијским каналима тренутно се приказује више од 20 кулинарских емисија. Психолози имају једноставно објашњење - када је реч о храни, нема незаинтересованих. Емисија је много, али о једној се прича, коментарише, а њена јунакиња је Катарина Петровић Лазаревић.

Модерни кулинари су истовремено и водичи кроз егзотичне земље и културе, дискретни нутриционисти и људи који увек испоручују - срећан крај или кулинарским речником - гастрономади. 

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, Катарина Петровић Лазаревић приближила нам је нову сезоном кулинарских емисија Гастрономад, које се емитују од 21. јула 2020. године на РТС-у.

Катаринина бака је Словакиња, а оне су познате као добре домаћице и куварице, па се постављља питање да ли је неке рецепте научила још као мала. Но, позната кулинарка тврди да у кухињи нема правила, већ да је кулинарство уметност из природе.

„Кувам од како знам за себе зато што ме то занимало, то је било неко моје изражавање креативности, нека моја енергија и карактер. Бити гастрономад је велика титула зато што то подразумева одређене врлине. Мораш да будеш радознао, мораш да будеш инспиративан, да познајеш етнологију, културу. Да желиш да упознајеш и да будеш храбар да пробаш све и свашта. Мислим да ме ова титула чекала годинама. Чудни су путеви господњи, па сам се тако и ја нашла овде“, истакла је Катарина Петровић Лазаревић.

Такође је додала да Србија има пуно неиспричаних прича које једва чекају да буду испричане, има толико гурманлука који једва чекају да буду спремљени и поједени.

„Сигурна сам да ће у новој сезони Гастрономада, десетој по реду, гледаоци да уживају, трудићу се да не изневерим поверење, да га придобијем још више, јер је то за мене један велики изазов“, закључила је Катарина Петровић Лазаревић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се