Серија „Бележница“ – свет тајни које нас окружују и повезују

Прва клапа нове ТВ серије „Бележница“ пала је пре десетак дана. У копродукцији Радио-телевизије Србије и Телекома Србије, извршна продукција „Кошутњак филм“ започела је снимање нове игране телевизијске серије чија је радња заснована на роману Ратка Дмитровића „Бележница професора Мишковића“.

„Када сам добио сценарио био сам изненађен што се први пут дешава да један жанр који је био потпуно скрајнут на овим просторима покушава оживети. Гледаоци ће бити изненађени“, каже познати глумац Ирфан Менсур.

Према његовим речима, серија ће бити мешавина жанрова.

„Биће ти свега помало, јер је то драматуршки оправдано. Не можете ићи само на фикцију и причати само о немогућем, већ морате направити једно плетиво којим ће се судбине обичним људи преплести са фикцијом“, објашњава Менсур.

Глумац наводи га је невероватно заинтригирао лик којег тумачи.

„Играм човека који је са 17, 18 година отишао ван Србије и који се у њу враћа са 70 година враћа из Америке. Вратио се јер је кренула општа потрага за бележницом професора Мишковића, а он је један од људи који зна и учествује у тајни. Има невероватну моћ да искористи све што је забележено у тој бележници“, истиче Менсур.

Близу 200 глумаца је укључено у пројекат.

„Када сам чуо да игра Александар Берчек, Светозар Цветковић, Аница Добра, истог тренутка сам на пола ишчитаног сценарија рекао: 'Да'“,

Ипак, због читаве ситуације са коронавирусом и даље није потврђено када се наставља снимање.

број коментара 0 Пошаљи коментар