Милош Биковић: Србија ће бити лидер у производњи кратких анимираних филмова

Једна од највећих светских продуцентских кућа, чувена италијанска компанија, "Jervolino Enterteiment", отвориће у Србији ове године студио за производњу кратких филмова.

Идеју о изградњи студија у коме ће се снимати кратки, анимирани, веб и стриминг филмови, подржала је Влада Србије, а наш глумац Милош Биковић можда је и најзаслужнији за брзу реализацију ове идеје. Гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а, глумац је објаснио како је почела сарадња са италијанским продуцентом.

Да ли можемо да кажемо да је управо епидемија потпомогла рађање нове филмске индустрије у Србији. Како сте убедили италијанског продуцента да започне свој посао у Србији?

„Срећна или несрећна околност је да је он дошао на премијеру филма Хотел Београд. Имали смо неколико разговора у Србији да се он упозна са тржиштем и системом. Пошто се проглашава ванредно стање, летова нема, он остаје овде и заљубљује се у нашу земљу. Оно што смо желели да спроведемо за годину или годину и по дана, спровели смо за два месеца, пронашли смо начин за законску регулативу. Успели смо да цео бизнис модел адаптирамо много брже", истакао је глумац.

Како сте успели да га убедите да је Србија та дестинација која може донети успех, да уложи 8,5 милиона еура и да запосли 580 људи?

„То зависи од законске регулативе, он је видео да има подстицаја за инвестиције , то је одлука једног бизнисмена, нема ту шармирања", рекао је глумац Милош Биковић.

Да ли посао има везе са младим талентованим људима у Србији и ко може ту да се запосли?

„Србија је драгуљ и Елдорадо када су у питању млади талентовани људи, нису то само научници и спортисти, ту су и уметници,дизајнери, композитори, сценаристи, визуелни уметници. На мом Инстаграм профилу постоји нова мејл адреса, и позивам младе уметнике да пишу на ову адресу и остављају свој CV", истакао је глумац.

Са радом почињете 1. јула, и план је да се у српској кинематографији произведу филмови вредни милијарду евра.

„Ми планирамо да постанемо лидери у свету по производњи кратког анимираног филма", закључио је глумац Милош Биковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво