„Балканска међа“ као мини-серија понедељком на РТС-у

После филма, пред гледаоцима РТС-а, од вечерас и мини-серија „Балканска међа“. Четири епизоде инспирисане су истинитим догађајима из 1999. године.

Акциона руско-српска ратна драма Балканска међа, с потписом редитеља Андреја Волгина заснована је на исечку из завршнице ратних сукоба на Косову и Метохији крајем 90-их.

Као и филм – и серија се директно и експлицитно бави заузимањем приштинског аеродрома од стране руских специјалца, после повлачења српских снага безбездности.

У галерији ликова које тумаче познати српски и руски глумци је и Александар Радојичић који зрело и у филму и серији интерпретира комплексан лик.

„Овде није прича о томе да ли је неко Албанац или Србин већ је прича да ли се бори на страни истине и правде или му је битна национална припадност. Зато ми је драго што сам имао прилике да радим на овом лику јер нису ту страдали само Срби или само Албанци, рат доноси много жртава, неправедних жртава и мислим да је порука да се тако нешто не понови, а не да се упире прстом у неког“, наводи Александар Радојчић.

Типично акционо дело рађено у маниру готово „сталонеовске“ напетости, с мноштвом експлозија, дима и пуцњаве, довољно је интригантно и у четвороделној серији.

„Ми смо правили материјал. Није се знало у том тренутку шта ће ући у филм, а шта ће ући у серију. На крају се испоставило да је филм трајао око два сата, а има ту сигурно неких пола сада до 45 минута материјала који није ушао у филм и који ће се начи у ових четири епизоде серије, тако да ће публика имати прилике да види мало дужу и ширу верзију филма“, објашњава Радојчић.

Сваког понедељка на Првом програму РТС-а, одмах после Другог дневника – Балканска међа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара