„Отац“ после премијере у Берлину отвара ФЕСТ

Филм „Отац“, Срдана Голубовића, имаће светску премијеру на филмском фествалу у Берлину. После тога отвара ФЕСТ.

Редитељ филма који описује трагедију, али и борбу једног човека, коме су због сиромаштва одузeли децу је Срдан Голубовић.

Филм Отац, који је снимљен за осам недеља, инспирисан је истинитим догађајем.

„Филм је инспирисан причом Ђорђа Јоксимовића, човека из околине Крагујевца којем је Центар за социјални рад одузео децу, и онда је он кренуо из протеста пешке за Београд да се испред Министарства за рад жали“, рекао је, гостујући у Јутарњем програму, редитељ Срдан Голубовић, и додао да је, када је чуо ту причу, отишао да се упозна са тим човеком.

Причајући са Јоксимовићем, Срдан каже да је „склапао коцке приче о том догађају“. Иначе, како Голубовић наглашава, иако је филм испирисан истинитим догађајем, у великој мери је и фикција. Главну улогу тумачи глумац Горан Богдан.

„Мислим да то питање малог, обичног човека који се бори за своја права. Мислим да живимо у луксузу. У ствари, причамо о слободи и о достојанству, а обични људи се баве преживљавањем. Овај лик се бори за једину ствар која му је остала у животу, а то су његова деца“, испричао је Голубовић.

Додаје да такав јунак у причи, добија неку улогу митског јунака, Сизифа... Улогу јунака који води свој тихи гандијевски рат.

Иако ће филм најпре бити приказан у Берлину, за Голубовића је, како каже увек посебно узбуђење – премијера у Београду. Зато је, наводи, веома срећан што ће отворити наступајући ФЕСТ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво