Ћуфте и диско глисте на „Кидс фесту"

На Петом дечјем филмском фестивалу „Кидс фесту", који се одржава од 19. до 25. октобра у Дому синдиката и биоскопу „Колосеј", премијерно ће бити представљено 14 дечјих играних и анимираних филмова.

Београдски Дом синдиката и биоскоп „Колосеј" од 19. до 25. октобра отворени су за све, али ће филмски програм који се тада одржава најинтересантнији бити малишанима.

Организатори Петог дечјег филмског фестивала „Кидс феста" спремили су изненађење у виду премијерног приказивања чак 14 дечјих играних и анимираних филмова од којих је осам синхронизовано на српски језик. Паралелно са Београдом, филмови ће се приказивати у 11 градова Србије.

Са идејом да прикаже најквалитетнија филмска остварења из целог света намењена деци предшколског и школског узраста, „Кидс фест" нуди образовно-документарни филм за све генерације о магичном кружењу око света „Чудесно путовање једне корњаче".

Малишани ће моћи да уживају у последњим Марвеловим цртани филмовима - у две авантуре стрип јунака Халка, као и „Нових осветника: хероја сутрашњице".

Дугометражна анимирана авантура „Магија винкс - тајна изгубљеног краљевства" рађена је по истоименој успешној серији.

Очекује нас избор најузбудљивијих анимираних и играних филмова као што је породична комедија са обиљем музике седамдесетих и осамдесетих „Сунчани Бери и диско глисте", „Нико и пут ка звездама", „Падаће ћуфте", као и наставци омиљених серијала попут последњег дела „Дивљих дечака".

Осим приказивања филмова мисија „Кидс феста" је и едукација кроз забаву путем различитих креативних радионица и играоница.

"У сарадњи са амбасадом Шведске, долази нам господин Ериксон који ће од понедељка до среде имати радионицуанимације. Деца ће учествовати у стварању анимираног филма, а посебан акценат биће стављен на заштиту животне средине", рекао је директор фестивала Игор Становић истакавши да ће едукација деце како да сачувају планету организована у сарадњи са Министарством за заштиту животне средине и невладиним организацијама.

Презентације својих обичаја, језика и културе ове године имаће пет земаља. Уз Шведску, ту су Шпанија, Финска, Канада и Велика Британија.

Интерактивним предавањима и квизовима свака ће понаособ бити приближена посетиоцима „Кидс феста".

број коментара 0 Пошаљи коментар