Читај ми!

Опседнут успоравањем старења – годишње троши два милиона долара на третмане, операције и дијете

Четрдесетпетогодишњи стручњак за софтвер зацртао је себи задатак да поврати младалачку форму и изглед ригорозним планом исхране, константним снимањима, болним медицинским процедурама и третманима, што га све заједно годишње кошта два милиона долара.

Брајан Џонсон је стекао богатство када је своју компанију „Брејнтри пејмент“ (Braintree) продао „Пејпалу“ (PayPal) 2013. године за осамсто милиона долара. Од тада, 45-годишњак се окренуо себи и концентрисао своје напоре да заустави процес старења.

Да би постигао свој циљ, који укључује да има „мозак, срце, плућа, јетру, бубреге, тетиве, зубе, кожу, косу, бешику и пенис 18-годишњака“, Џонсон је запослио тим од 30 доктора и здравствених стручњака који надгледају сваку његову телесну функцију, пише Блумберг.

План „лечења“, који надгледа 29-годишњи доктор регенеративне медицине Оливер Золман, не само да захтева годишње инвестиције од неколико милиона долара већ је подразумевао и прављење мале клинике у Џонсоновом дому у Калифорнији.

Његова уобичајена дневна рутина подразумева буђење у пет сваког јутра, узимање двадесетак доза суплемената и лекова, укључујући цинк и микродозу литијума за „здравље мозга“.

Такође се држи стриктне веганске дијете од 1.977 калорија дневно, вежба сат времена сваког дана и леже у исто време сваке вечери. Два сата пре одласка у кревет носи наочаре за заштиту од плаве светлости.

Сваког месеца, технолошки предузетник се подвргава десетинама медицинских процедура, од којих су неке прилично екстремне и болне, а резултати се потом надгледају и прате додатним тестовима крви, снимцима магнетне резонанце, ултразвуком и колоноскопијама.

„До сада је 33.537 пута снимио своја црева, открио да су му трепавице краће од просечних и испитао дебљину каротидне артерије. Електромагнетним пулсевима циља дно карлице како би поправио форму мишића и има уређај који мери број ерекција током ноћи“, наводи се у тексту Блумберга.

На недељном нивоу спроводи пилинге киселином и ласерску терапију. У лице убризгава сало како би изградио „масну потпору“. Тврди да је процедура другачија од филера, јер се регенерише и „ново сало ће стварати сопствене масти“.

„Тело ствара одређену конфигурацију са 18 година. Ово је пасионирани приступ да се постигне узраст од 18 година свуда", каже Џонсон за Блумберг.

Какви су резултати?

Сада, више од годину дана од почетка експерименталног плана третмана, Џонсонови доктори кажу да је уложено почело да се исплаћује. Интерниста Џеф Тол истакао је да се „сви маркери које прате невероватно поправљају“.

Лекари кажу да је Џонсон вратио биолошку старост за најмање пет година и да сада има „срце 37-годишњака, кожу 28-годишњака и капацитет плућа и фитнес 18-годишњака“.

Са друге стране, Золман, који је школовање завршио на Краљевском колеџу у Лондону, реалнији је када се говори о Џонсоновим резултатима. Двадесетдеветогодишњак тврди да тим није постигао „невероватне“, већ „постепене, разумне резултате“ за које каже да су очекивани.

Оно што Џонсона гура ка свему јесте да покушава да „докаже да самоповређивање и физичко пропадање нису неизбежни“.

Такође каже да очекује да други неће разумети или веровати у његов приступ, али да је то у реду.

На друштвеним мрежама, Џонсонов задатак да врати време и екстремни напори на које је спреман изазвали су велику дебату и бројне критике.

„Сјајно је када богати људи схвате да новац није циљ и онда почну да га расипају на идеје попут ‘можда бих могао да живим заувек’“, један је од коментара, док други каже: „Сав новац који троши на тестове, процедуре је могао да иде ка уживању у животним задовољствима док здраво живи и природно стари.“

И сам Џонсон је почео да скупља омиљене критике на свој рачун, које је поделио на Твитеру.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво