Читај ми!

Има 93 године, али и разлог да лети привезана уз авион

Једна 93-годишња бака управо je завршила своју пету мисију у добротворне сврхе. Овог пута, њен необичан потез, био је, како је рекла, инспирисан рекламом за чоколадице, а у питању је лет „на авиону“.

Бети Бромиџ из Челтенхема, у Глостерширу, извела је успешан лет, док је била привезана за авион, а све се одвијало изнад аеродрома Рендкомб, близу Сајренстера. На овај потез, и то не по први пут, одлучила се да би скренула пажњу на оне којима је потребна хуманитарна помоћ и позвала на прилоге којима би се добротворној организацији за палијативно збрињавање у оквиру које је медицински центар „Сју Рајдер".

Госпођа Бромиџ рекла је да јој је идеја да се подигне у небо пала на памет, док је гледала рекламу за „кадбериз кранчи бар" слаткиш.

„Желела сам ово да урадим да бих себи доказала да могу", рекла је жена која је у десетој деценији живота.

„Летење на овај начин, није нешто о чему сам размишљала, али сам желела да прикупим средства у добротворне сврхе па сам почела да разматрам ствари које могу да урадим. У мојим годинама не могу да трчим, па сам тражила друге идеје и ето - летела сам као у реклами...", рекла је.

Бети Бромиџ, која има артритис и пејсмејкер, прикупља средства од 87. године и већ је обезбедила више од 23.000 фунти за локалне добротворне организације.

Одлучила се на свој најновији изазов како би прикупила новац за болницу, у знак захвалности за бригу о њеној снаји.

„Болница Сју Рајдер помаже многим људима. Бринули су о мојој снаји, и били су тако љубазни према њој. Они су бринули и о неколико мојих пријатеља током година. Они су права добротворна организација", рекла је времешна дама и додала да је срећна што у својој мисији има подршку породице, посебно снаје и унука.

Рекла је да жели да инспирише друге да „учине нешто добро" и да се нада да ће њена пета мисија оставити трајан утисак.

„Мислим да сви треба да учинимо нешто добро и да морамо да помажемо једни другима - зато смо овде. Има много љубазних људи и ако можемо да помогнемо комшији и пријатељу онда би требало. Увек сам то покушавала да радим јер сам тако васпитана", закључила је Бромиџова.

 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво