Читај ми!

Дугови и притисак кармина Кајли Џенер и Ријане – Ревлон поднео захтев за заштиту од банкрота

Козметичка компанија Ревлон поднела је захтев за заштиту од банкрота у складу са Поглављем 11 америчког закона о стечају, јер не може да се избори са својим растућим дугом и већом конкуренцијом. Последњих година суочена је и са притисцима козметичких линија које су покренуле познате личности, попут Кајли Џенер и Ријане.

Козметички гигант, у власништву милијардера Рона Перелмана, затражио је судску заштиту од банкрота у Њујорку. 

Подношење захтева за заштиту на основу Поглавља 11 омогућава Ревлону да настави са пословањем, док не отплати дугове повериоцима. 

Према подацима из судске документације, укупни пријављени дугови компаније износе 3,7 милијарди долара, јавља Блумберг.

Уласком у стечај окончава се буран период за Ревлон, који је трпео негативан утицај током пандемије и бележио вишегодишњи пад продаје, јер су се укуси потрошача променили и нови брендови угрозили његов тржишни удео.

Последњих година претрпео жестоке ударце од стратап компанија које подржавају познате личности, попут „Кајли козметикс“ Кајли Џенер и Ријанин „Фенти Бјути“.

Ова 90-годишња компанија почела је да продаје лакове за нокте у јеку Велике депресије, а касније је свом производном портфељу додала ружеве за усне и друге козметичке производе.

Бренд је 1955. године постао међународни.

Холдинг компанија MekAndrjus & Forbs Рона Перелмана преузела је власништво над Ревлоном 1985. године, путем отплате дуга који је направио претходни власник Мајкл Милкен.

Ревлонова продаја, такође, пала је 2021. године за 22 одсто у односу на 2017. годину, док су акције пале за више од 80 одсто од почетка године.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи