Читај ми!

Луковска бања, место где Нову годину можете дочекати у базену под сјајем неба источних падина Копаоника

Богатство термоминералних вода и надморска висина од 700 метара, благодети су Луковске бање, због којих гости тамо траже место више током читаве године. Недавно је отворен и нови хотел поред кога су скоро сва места за предстојеће новогодишње празнике распродата.

Луковска бања ће у нову 2022. годину ући са новим хотелом „Бела јела“, који је недавно отворио врата гостима ове популарне туристичке дестинације. Топле воде које на 37 места извиру дуж Луковске реке, а које се користе у базенима хотела, чине да боравак зими буде посебно атрактиван.

„Вода је пре свега изванредна, лековита. Помаже да се опустите, у природи сте, ту близу Копаоника", наводи Рајко Митић, гост из Швајцарске.

„Стварно је необичан осећај. Данас је баш хладно и та температурна разлика која се ствара, ствара неку позитивну језу“, додаје гост Тихомир Милановић.

Митићи и Милановићи овамо долазе сваке године. Многи гости бању посећују више пута годишње због природних чинилаца који јој дају статус и климатског лечилишта.

„Свеж планински ваздух, понека снежна пахуља и купање у термоминералној води на отвореном, само су део богатства које највиша бања Србије радо дели са својим гостима“, каже Тамара Петровић из Луковске бање.

„Луковска бања се налази на источним падинама планине Копаоник, где нам је сам центар Копаоника јако близу, тако да наши гости поред уживања у термалним базенима могу користити како њихове ски-стазе, тако и нашу ски-стазу која се налази у самој бањи, која је дужине 300 метара“, напомиње Наташа Тодоровић, управница хотела „Бела јела“.

Скијање, па брчкање у базену с топлом водом, осим доживљаја, кажу, веома повољно утиче на здравље и имуни систем. Због тога овде сезона траје читаве године и увек се тражи место више.

Отварањем трећег хотела у Луковској бањи дуплирани су смештајни капацитети, али се и даље тражи место више. Благодети термоминералних вода чине да сезона овде траје читаве године. 

„Попуњеност капацитета је задовољавајућа у овом периоду године и то још једном доказује да је Луковска бања једно идеално и право место за одмор, где можете поред одмора и релаксације, наћи и врхунску медицинску услугу“, рекла је Иван Раичевић, генерални директор АД „Планинка“.

За предстојеће новогодишње празнике скоро сви капацитети у сва три хотела су распродати. Многи ће Нову годину дочекати у неком од базена, под сјајем неба источних падина Копаоника или пахуља, ако их Деда Мраз донесе. 

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 04. јан 2022, 17:07) - anonymousTO3A [нерегистровани]

HAPABHO

Ako sedis ceo dam za kompom, sta ocekujes lencugo jedna!?

(уторак, 21. дец 2021, 19:13) - Sarkasticni anonymous [нерегистровани]

Cek da postanem tajkun, pa cu dolazim.

Ovako nema valjde, trebaju mi pevaljke, bizmis partneri, dilovi sa zapad. Da budem sultan umesto sultana, ko iznogud. Velike su moje ambicije, zelim bit gospodar evrope i bliskog istoka, imperator.

(уторак, 21. дец 2021, 17:42) - anonymousLubisav radovanovic [нерегистровани]

**********

Hotel fantastičan voda topla saune super hrana odlična osoblje super usluga odlična sobe komforne obavezno posetite jedan od prvih gostiju

(уторак, 21. дец 2021, 16:32) - Bilja [нерегистровани]

Zadovolnja

Odite vidite uzivacete 100 POSTO probala uzivala 200 POSTO