Читај ми!

Ново поглавље најпознатијег хотела на Копаонику

У години када слави 40 година, чувени хотел „Гранд“ ће на најбољи начин обележити јубилеј значајан за Kопаоник и српски туризам. Ослањајући се на све што је „Гранд“ до сада представљао и на вредности које су стваране током година, ново издање хотела биће истакнуто у једном новијем, ванвременском стилу који не подлеже краткорочним трендовима.

Почетак модерног туризма на Kопаонику везује се за изградњу туристичког комплекса „Kонаци“ и хотела „Kараван“, данашњег хотела „Гранд“, који је одувек био неодвојиви део ове планине, један од његових синонима и који је отворио врата монденском туризму.

„Гранд“ је и данас задржао своју аутентичност и шарм иако је изграђен у оригиналном „копаоничком архитектонском стилу“ који подразумева градњу адаптирану климатским и пејзажним условима и народној традицији, али и хумани и пријатни амбијент који гаји вредности традиционално топлог угоститељства.

У новије време, утицај „МK ресорта“ огледа се у свему што је „Гранд“ и Kопаоник учинило још пожељнијим одредиштем за одмор без премца. Велике инвестиције које прате бројне иницијативе и напоре у циљу развоја ове дестинације, посебно у домену летњег и конгресног туризма, са идејом да ова планина живи током целе године, имале су ефекта.

На том путу хотел „Гранд“ је одувек био предводник и један од главних чинилаца развоја. Због тога је посебно значајно што ће управо у години када обележава 40 година постојања, хотел „Гранд“ добити нови изглед, нове садржаје и потврдити своје заслужено место на најпознатијој српској планини.

Тим пројектаната и дизајнера на челу са Александром Шавикином испред себе има пројекат за понос целе туристичке дестинације, а њихов рад већ је заблистао крајем прошле године, када је отворен fine dining ресторан Bacco у најпознатијем хотелу „Гранд“.

„Главна тежња у пројектовању новог ентеријера била је да нађемо баланс између луксузног дизајна са пет звездица и жеље да посетиоцима пружимо удобан и топао простор. Ослањали смо се на све што је хотел 'Гранд' до сада представљао, на вредности које смо стварали током година, а које смо одлучили да истакнемо и обучемо у један новији, ванвременски стил који не подлеже краткорочним трендовима“, рекао је познати архитекта поводом најаве новог изгледа хотела „Гранд“ на Kопаонику.

Kапитална инвестиција вредна 20 милиона евра обезбедиће сасвим нови луксузни угођај гостима овог култног хотела. Радови интензивно трају од априла и обухватају реконструкцију свих јавних простора и садржаја за госте. Препознатљиви простор рецепције и аутентичност лоби бара који је генерацијама био омиљено место окупљања добиће потпуно нови изглед уз мноштво атрактивних и иновативних материјала и детаља којих немамо прилике да виђамо често код нас.

Ново рухо неће заобићи ни ресторане, а када је реч о гастрономији, отварање првог fine dining ресторана на Kопаонику прошле зиме само је увертира у оно што гости могу да очекују у новим ресторанима и баровима. Најбољи локални укуси комбиноваће се са иновативним приступом и последњим кулинарским трендовима који славе здраве, квалитетне састојке и храну која инспирише.

Посебно се издваја спа сегмент, на који је стављен значајан акценат и за чију изградњу је ангажована еминентна компанија која стоји иза најбољих алпских спа центара. У оквиру новог спа концепта бирани су најпознатији светски брендови у домену спа козметике, који су комбиновани са природним локалним сировинама и мануфактурама које ће у лимитираним серијама производити оригиналне производе за потребе луксузних спа третмана.

Све ово позиционираће хотел „Гранд“ као јединствену хотелску дестинацију где ће гости моћи да искусе уникатне спа ритуале испирисане и креиране на основу локалних утицаја. Осим тога, у плану је проширење спољњег базена што ће гостима пружити још квалитетнији угођај.

Модерна подземна гаража, која је такође део великог пројекта реконструкције, на најефикаснији начин решиће питање паркинга за све госте, а на располагању ćе бити и гаражна места за електрична возила. Посебним луксузом одисаће нови "Residences", део који ће обухватати приватни спа центар, гаражу, рецепцију и све друге садржаје потребне за апсолутни комфор и вип третман гостију.

По речима Радоша Ђорђевића, генералног директора „МK моунтаин ресорта“, традиционално гостопримство је један од синонима за „Гранд“, који ће у фузији са префињеним и луксузним приступом ка новим потребама госта, биће главни покретач нових промена.

„Овим пројектом управо имамо за циљ подизање сваког сегмента на 'звездицу више', што ће бити представљено гостима и јавности почетком наредне зимске сезоне у децембру 2021. године“, наводи Радош Ђорђевић.

У години када слави 40 година, хотел „Гранд“ ће на најбољи могући начин обележити јубилеј значајан како за Kопаоник, тако и за српски туризам. На исти начин на који се монденски шарм преплиће са пулсом планине, тако ће и култно гостопримство на Kопаонику бити пригрљено префињеним и луксузним приступом новим потребама госта, јер, поред свега, душу овог хотела одувек су и увек ће чинити његови гости и легендарни угоститељи.  

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво