Читај ми!

Расте интересовање за смештај на Голији и одмором на 1.500 метара надморске висине

Иако је понуда смештајног капацитета на Голији мала, све је веће интересовање гостију. Унапред уговарају боравак за новогодишње празнике и зимску туристичку сезону.

Бистри потоци и прелепи планински предели у којима се са шумама стапају пашњаци и раштркана домаћинства, већ годинама на Голију привлаче туристе. 

Јелена Мијовић каже да туристи на Голију долазе због одмора, шетње, воде, али и тишине, мира и нетакнуте природе.

„Ми смо ређе овде, долазимо, јесте наше, али ретко стигнемо да дођемо, мада чујем да има интересовања", наводи Крсто Николић.

Многи желе да у правом смислу осете одмор на 1.500 метара надморске висине још недовољно истражене планине, познате по шумском пространству.

„Јако пуно има што из Београда, што из Новог Сада, људи су заинтересовани за куповину плацева, евентуално викендица", каже Данијела Симончевић.

„Интересују се за плацеве, траже, има тих плацева доста. Овај део Голије је почео да се развија нагло", додаје Горан Симончевић.

Сви капацитети код Луковића на Дајића брду су попуњени месецима унапред. Проширују капацитете, јер поред сталних гостију све је више оних који су тек открили чари сеоског туризма.

„Све ово је другачије за њих и нису се надали. Они су мислили то је само дође се онако нешто, мислили су да се ми тим буквално бавимо успут и да толико не мислимо о свему, о туризму, тако да су се пријатно изненадили", каже Младен Луковић, власник сеоског домаћинства.

Миланко Бошковић из агенције за продају некретнина тврди да је потражња за смештајним капацитетима за новогодишње празнике и за зимску сезону велика.

„Међутим, проблем је што је понуда скромна, без обзира на велики број објеката који су саграђени на Голији конкретно", истиче Бошковић.

Планом развоја Голије у одређеним зонама овог природног добра дозвољена је градња викенд насеља, уз строгу контролу и поштовање прописаних мера Унеска под чијом је заштитом резерват биосфере, али и наших надлежних институција.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво