Дивља природа Копаоника оставља без даха

Туристички центри у Србији бележе велику посећеност. Број гостију на Копаонику је као у сред ски-сезоне. Прошлог викенда забележен је рекорд од 15.000 туриста и излетника. За предстојећи викенд тражи се место више.

Копаоник овог лета представља право откровење. Посебно за оне који га посећују искључиво зими.

Сва раскош и лепота „Планине сунца“ посебан су доживљај за велики број гостију који борави у туристичком центру.

Посетиоци који су и лети били на Копаонику кажу да највише воле да дођу због природе и прелепих предела, док су они који први пут долазе ван зимске сезоне пријатно изненађени.

Већ годинама на Копаонику промовишу летњу сезону и гостима нуде активан одмор.

„Копаоник је огроман и крије невероватне лепоте и дивљу природу која оставља без даха. Рецимо, само на три километра одавде је највећи водопад у Србији, водопад Јеловарник до кога је тешко стићи, али сваки корак до тамо је вредан када затекнете ту лепоту и енергију која вас ревитализује и дефинитивно враћа себи“, објашњава Ђорђе Михајловић, из Авантуристичког центра.

Има Копаоник још пуно тога, мало познатог што гости откривају: Семетешко језеро, плутајућа острва, светилиште, тресетиште.

Занимација за све узрасте  

Програми и туре прилагођене су свим узрастима. За малишане специјална школа извиђача.

„Имали смо постављање шатора, научио сам још и стреличарство, везивали смо чворове“, узбуђено прича један новопечени извиђач.

Задовољни су гости, али и хотелијери. Има и оних који нису радили лети, али сада су отворили своје објекте.

„Туристи из Србије, тј. туристичке агенције су изашле са понудом посебно планинског туризма за ову летњу сезону и ми смо одмах реаговали и изашли са понудом летњих капацитета и ето сви капацитети су попуњени“, наводи Невена Стричевић из хотела „Клуб А“.

Максималан напор у спречавању ширења вируса 

У хотелима и другим угоститељским објектима поштују се све мере заштите.

„Мислим да су се људи овде опустили, да су се забавили. Хотел генерално ради нормално, то не утиче на комфор госта, али просто неке садржаје морате заказивати“, истакао је Милорад Јанковић из хотела „Горски“.

Слађана Радић из хотела „Гранд“ каже да се мере против ширења вируса највише огледају у професионалном пречишћавању ваздуха у собама, озонизацији свих просторија, доступној заштитној опреми за госте и запослене и у строгим мерама када је у питању служење хране и пића.

Специфични услови за туризам, али и нетипична слика Копаоника овог лета која обећава да ће гости и убудуће, након короне пожелети лето проведу на овој планини.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(субота, 15. авг 2020, 18:05) - Petar [нерегистровани]

mrtva priroda

A tek divlja gradnja sto ostavlja bez daha.Sta god pojedini Srbi dohvate, nastane Kaludjerica. Neverovatan talenat da naruzite svoju zemlju i prirodu. Zasto je kod nas plan i estetika na poslednjem mestu?Ciste i uredjene ulice i naselja, vrednije nekretnine. Ali zato situaciju vade italijanske plocice.

(петак, 14. авг 2020, 13:43) - anonymous [нерегистровани]

Kopaonik

Radim na Kopaoniku, i danima kada krenem kuci vidjam na stotine turista koji sede za stolovima, niko masku ne nosi.Konobari, kakva maska.nikoga ne videh da drzi odstojanje.Steta, kada se vrate kucama bice opet povecan broj zarazenih.

(петак, 14. авг 2020, 10:51) - anonymouskvaka [нерегистровани]

kovačević

koji bre park svaku rečicu ste upropastili sa centrale sramota za drzavu bruka

(петак, 14. авг 2020, 10:21) - Divljina u prisustvu turista! [нерегистровани]

Ovo mi je ulepšalo vikend:

"Дивља природа Копаоника оставља без даха",..."Прошлог викенда забележен је рекорд од 15.000 туриста и излетника."

(петак, 14. авг 2020, 09:54) - Srecko [нерегистровани]

Kopaonik

Lep je Kopaonik,lepa je svaka planina u Srbiji,priroda nije predvidela smece na tim planinama koje ljudi ostavljaju,priroda zahteva da je cista.

(петак, 14. авг 2020, 09:00) - Драган [нерегистровани]

Највиши и највећи водопад у Србији

Копаоник је прелепа планина и има тај велики водопад Јеловарник! Не желеим да умањим његову вредност, али он је трећи највиши водопад са својих 71 метара висине у три каскаде. Највиши водопоад у Србији је "Калуђерски скокови", са висином 232 метара (каскадни), на Старој планини, "пронађен" 2012. године. На Старој планини је и други "највећи" водопад са висином од 103 метра - Копрен.

(петак, 14. авг 2020, 06:59) - anonymous [нерегистровани]

Lepo

A da li ste posetili ( vazdusnu banju ) Vrsacke planine. Pozdrav Stevo.