Драгачево и Гуча пуни иако нема Сабора трубача

Овогодишњи шездесети Сабор трубача, који је требало да буде одржан од 6. до 9. августа у Гучи, отказан је због тренутне епидемиолошке ситуације у Србији. Ипак, у Драгачеву има гостију, а домаћини, ових дана, дочекују туристе.

Купање у базену окруженом зеленилом или само одмор уз питому сеоску идилу за госте у Горњој Краварици јесте пун погодак.

„Ми смо овамо тек дошли, први утисак – одмах се осети срдачност, хигијена им је, видим, на нивоу, амбијент је лепо уређен, природа лепа“, каже Миле Драгољевић, гост који је стигао из Швајцарске.

Јовани Икодиновић из Београда крај се много допада: „Ми данас проводимо цео дан овде у Вајатима. Ретка су места у Србији где може да се ужива као овде, зато што гости имају комплетан ужитак.“

Радичевићи су спојили старо и ново за госте који и на селу желе одличне услове за одмор. Стално проширују понуду, а цене не мењају.

„Цене су старе још од 2008. године. Нисмо хтели да те цене подижемо баш да бисмо искористили ову ситуацију у неком добром погледу то да кроз неке канале маркетинга привучемо људе да дођу овамо код нас и којима су претходних година опције биле неке тропске дестинације за летовање“, истакао је Алексеј Радичевић из „Вајата“ у Горњој Краварици.

Шест деценија у престоницу трубе због Сабора трубача долазе људи са свих страна света. Али, не само звуци трубе госте, у предео који су некада звали Мала Швајцарска маме изузетни пејзажи, карактеристична архитектура и још много тога.

„Пре свега, имају гостопримство Драгачеваца, имају здрав ваздух, имају фабрику кисеоника, у близини су сва туристичка места и бање“, наводи Радиша Божанић, мештанин села Гуча.

„Све је природно, двориште, ништа није вештачко код нас. Све, вода, храна, амбијент сам пријатан. Ето“, наглашава Предраг Ерић из Гуче.

Годинама се драгачевски домаћини труде да гостима обезбеде све што је потребно за посебан доживљај у сеоском туризму.

„Углавном гости који долазе више су заинтересовани за вајате односно за ове брвнаре, овај етно-стил. То су гости са стране, углавном из града, више воле да дођу у брвнаре да уживају, да имају неки мир“, каже Рада Парезановић из „Јеличких бисера“ Гуча.

До сада су смештајни капацитети у домаћинствима која се баве сеоским туризмом у Драгачеву месецима унапред били распродати. Како ове године неће бити страних гостију, за домаће се још понегде може пронаћи слободно место.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво