Пет минута за сеоски туризам - На Златибору 15.000 гостију

Златибор је и овога лета једна од наших најпосећенијих туристичких дестинација. На тој планини борави око 15 хиљада гостију, попуњено је 80 одсто капацитета, а специфичност ове сезоне у доба короне, јесте да је смештај посебно атрактиван и зато тражен у сеоском туризму.

Златибор се, туристима препоручује својим природним особеностима, лепотом крајолика, разноврсним туристичким садржајем, и већ доказаним настојањима домаћина да гостима понуде оно најбоље. У време епидемије коронавируса, и хотелијери и угоститељи предузимају све мере здравствене заштите, како би се ризик од ширења болести свео на најмању могућу меру, а боравак у природи је благотворан и окрепљујући, тако да су задовољни и туристи и запослени у туризму. 

„Сви локалитети и све дестинације у нашем окружењу су изузетно добро попуњени,и посећени, мислим на Стопића пећину, на Сирогојно, на водопад, значи, те дестинације дневно посети на хиљаде људи", каже Арсен Ђурић из Туристичке организације Златибор.

Ове сезоне, по свему судећи, најатрактивнији је одмор у околним селима, у етно домаћинствима, апартманима и вилама. Ту, готово да нема слободних места.

„Од марта месеца, како је кренула ова пандемија, ја сам пун нон-стоп. И чак, не могу да одговорим свим гостима који желе да дођу, не можемо да их задовољимо, немамо толико капацитета да их примимо. Дошло је и наших пет минута, сеоски туризам цвета", рекао је Десимир Марјановић из Водица на Затибору.

„ Мислим да је јако добро што смо дошли, зато што, ипак је у граду другачије, и гужва и време се теже подноси, а овде смо се некако већ за четири дана препородили", утисци су Сенке Васовић из Београда.

А за све који нам долазе, или пролазе ужичким крајем позив да буду стрпљиви. Наиме, у току је реконструкција деонице магистрале од Ужица до Сушице, ка Златибору, саобраћа се наизменично једном коловозном траком, па се у данима највећих гужви , формирају колоне оних који чекају пролаз.

Од 15 километара у реконструкцији, хабајући слој коловоза је завршен на 11,5 километара.

Интензивирани су радови у тунелима и на санацији два моста, планирани рок за завршетак радова је 30.октобар, а у ужичким „Путевима", који изводе радове, верују да ће читав посао бити завршен раније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво