Читај ми!

Кафа из порцеланских шољица (поново) у немачким возовима

Корисници услуга немачког превозника „Дојче бан“ од следеће године моћи ће да се определе за вишекратне шоље, тањире и чиније за храну и пиће. Овај корак део је компанијиног ширег еколошког плана.

Путници који се определе за „Дојче бан“ (Deutsche Bahn), од следеће године, током путовања моћи ће да пију кафу из порцеланских шољица, најавио је немачки железнички оператер, који настоји да смањи количину отпада при пословању.

„Висококвалитетни порцелан или стакло“ биће једна од опција које ће путници имати у возу при наручивању хране и пића на међуградским и супербрзим релацијама, наводи се у саопштењу компаније.

Шоље, тањири и чиније за вишекратну употребу биће понуђене купцима бесплатно и без депозита за све поруџбине из бистроа возова. Пластична и картонска амбалажа и даље ће бити доступна на захтев купаца.

Промена у „Дојче бану“ у складу је са правилима која ће у Немачкој ступити на снагу 1. јануара.

Од следеће године ресторани и кафићи своје производе за вишекратну употребу мораће да нуде у паковањима. Паковање за једнократну употребу неће бити забрањено, али алтернатива мора бити понуђена бесплатно.

Као део својих напора да смањи свој утицај на животну средину, од марта је више од 50 одсто јела која се нуде у возовима „Дојче бана“ било веганско или вегетаријанско.

Немачки превозник поставио је циљ да до 2040. године буде неутралан кад је реч о емисији угљеника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво