Апокалиптичне сцене у руском граду Балаково, птице падале са неба

Друштвене мреже у Русији претрпане су разним теоријама завера након што су се појавиле фотографије и снимци великог броја мртвих птица на улицама руског града Балаково, познатог по оближњој великој нуклеарној електрани.

На страници „Типично Балаково“ са руске друштвене мреже ВК наводи се да су становници града у региону Саратов, око 1.000 километара јужно од Москве сведочили помору птица које су падале на улице., наводи портал РТ.

У коментарима испод снимка, људи су брзо почели да износе разне теорије објашњавајући изненадни помор.

Док су неки говорили да је у питању природни феномен, попут јаких ветрова или случајног судара два јата, други су кривили ватромет, зрачење из електране, па чак и 5Г мрежу, иако не постоји још ниједна инсталација у Русији.

„На почетку серије Чернобиљ, све птице су мртве“, наводи се у коментару који је добио највише свиђања.

Ветеринарска канцеларија Саратова тренутно истражује бизарни инцидент, а круже спекулације да би масовно угинуће могло да буде повезано са птичјим грипом.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 23. сеп 2020, 16:44) - anonymous [нерегистровани]

Led, grad, tuča

Sjecam se kao dijete, bilo je veliko ljetno nevrijeme, kisa, grad... i poslije smo ispod jedne topole nasli mrtve vrapce, toliko da smo citavu hrpu skupili da bi je komunalci pocistili. Jadnici se u jatu sklonili i kostalo ih. Samo vrapci i samo ispod tog drveta.

(уторак, 22. сеп 2020, 20:16) - anonymous [нерегистровани]

Нема потребе за теоријама завере!

Те птице су сасвим вероватно старије од 65 година, па зато наравно да имају коморбидитете - вртоглавицу, зујање у ушима, покварене зубе, опадање косе и др.
Дакле, ако су се тамо горе прехладиле, сасвим је нормално да изгубе битку са прехладом.
Требале су да чуче на дрвету и да не ризикују прехладу.

(уторак, 22. сеп 2020, 15:31) - anonymous [нерегистровани]

e sad...

vidi se da je sve namesteno, kako to nije ni jedna ptica pala na deo gde gaze tockovi od automobila nego su sve pored belih linija, pogledajtte pazljivije i sve ce vam biti jasno, skupljaju preglede na Youtube...