Читај ми!

Карантин лансирао у стратосферу цене расних паса

Младунци популарних скупих раса паса порасла је више него двоструко током пандемије коронавируса и сада у просеку достижу и 2.000 евра!

Најпопуларније расе забележиле су још вртоглавији раст цена, а ти штенци се често продају за 3.000 фунти (око 3.300 евра) или више, показују подаци са интернет тржишта, јавља Би-Би-Си.

Организације за заштиту животиња упозориле су да би високе цене могле подстаћи нехуман узгој, кријумчарење или крађу паса.

Такође, указују на могуће проблеме након што се новопечени власници паса који раде од куће једног дана врате на посао, то јест када буду много мање код куће.  

Интересовање за кућне љубимце порасло је након карантина који је уведен крајем марта због пандемије коронавируса, а велика потражња навела је многе узгајиваче да подигну цене штенаца.

Подаци са сајта Pets4Homes, засновани на око 150.000 огласа, показали су да је просечна цена младунаца популарних раса од марта до септембра износила око 1.883 фунте (око 2.050 евра).

У истом периоду прошле године просечна цена је била безмало 1.000 фунти нижа – 888 фунти (око 970 евра).

На листи паса чије су цене највише пораселе су: кокер шпанијел, џек расел, кокапу, бордер коли, кавалирски шпанијел краља Чарлса, кавапу, лабрадор ретривер, енглески спрингер шпанијел, јоркширски теријер и ши-цу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се