Да ли желите овог лета да се купате са обољењем Ковид-19

У морима и океанима већ се могу видети искоришћене маске и рукавице које плутају по површини воде. Еколошки активисти страхују да ће овакве појаве немара људи додатно да оштете природу.

Здравље природе већ је прилично нарушено. Ту су искоришћене флаше, пластичне кесе, конзерве, али однедавно и искоришћене маске и рукавице.

Невладина организација "Operation Clean Sea" активирала се  како би упозорила људе да не стварају нову врсту отпада која ће додатно отежати посао онима који се већ боре како би спречили бацање пластике у океане.

"Да ли желите да се купате са обољењем Ковид-19", написао је активиста  Лаурент Ломбард у опису видеа који је поставио на Фејсбук.

Ова категорија отпада на различите начине стиже у море,  а најважније за сада је да људи престану да бацају маске и рукавице у море или океан када их искористе.

"Најбоље је искоришћене ствари бацити у ђубре после употребе. Могу се набавити и маске које су периве, а руке је пожељно прати сапуном, а не геловима, јер и те бочице  завршавају у океанима", рекао је Лаурент Ломбард.

број коментара 0 Пошаљи коментар