Фламингоси у Индији уживају у миру који им обезбеђује корона

У Индији су, због епидемије коронавируса, људи затворени у својим домовима, али десетинама хиљада фламингоса пријају мир и тишина.

Велики број фламингоса долетео је у Мумбај у Индији. Фотографије птица које уживају у миру, постале су омиљене међу љубитељима птица на друштвеним мрежама, преноси Си-Ен-Ен. 

"Фламингоси иначе уобичајено долазе на ово подручје због хране, остају од септембра до краја маја", рекао је Раул Kот, помоћник директора у Природно-историјском друштву у Мумбају, које врши надгледање популације фламингоса.

Прошле године на том подручју, пребројан је највећи број фламингоса -  134.000, али Kот верује да ће ове године бити постављен нови рекорд.

Ове птице су почеле да посећују и мочварна подручја у којима су се раније ретко виђале, објаснио је Kот и додао да је основни разлог за то смањење људских активности због пандемије. 

Индија је већ више од месец дана под мерама ограниченог кретања због ширења коронавируса. Возови, авиони и аутобуси не саобраћају, а раде само фирме и фабрике основних делатности.

Према недавној анализи глобалне агенције за информације о квалитету ваздуха, Мумбај је у марту имао најбољи квалитет ваздуха до сада.

Осим фламингоса, и друге животиње у Индији уживају у одсуству људи. И у другим деловима света примећено је слободније кретање животиња.

Тако су се мајмуни у Делхију појавили у великом броју, а делфини су први пут после неколико година виђени у реци Ганг.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 02. мај 2020, 14:41) - Grkinja [нерегистровани]

Ptica u slobodi

Prelep prizor