Читај ми!

Истина о „лажној зори“ пророка Мухамеда? Научници кажу да долази са Марса

Мистериозна светлост на небу – беличасти сјај на ноћном небу у правцу Сунца, такође познат и као „лажна зора“, фасцинирао је људе од давнина. Сада, научници у Наси мисле да су решили вековну мистерију одакле феномен потиче.

Пророк Мухамед је описао у Курану. Астроном Ђовани Касини је проучавао у 17. веку. Дански научници који раде за Насу кажу да су решили мистерију „лажних зора“, а „кривац“ је прашина са Марса која доспева у свемир.

Феномен „лажних зора“ је својеврсни појас светлости који се појављује одмах након заласка сунца и највидљивији је за људе на северној хемисфери у марту и априлу, док они на јужној хемисфери могу да је најлакше уоче крајем лета уочи изласка сунца.

Научници су до сада мислили да су узрочници „лажних зора“ облаци прашине са астероида и комета, који се крећу око Сунца.

Дански стручњаци из Насе, који су дизајнирали навигациони систем на сонди „Јунона“ кажу да честице прашине заправо долазе са Марса.

Тим са Техничког универзитета Данске поставио је четири камере за навигацију сонде „Јунона“ која је полетела према Јупитеру 2011. године. Око највеће планете Сунчевог система сонда кружи од 2016. године.

Док је путовала према гасном џину, сонда је прошла кроз облак прашине, али тек сада су стручњаци имали прилику да анализирају податке, јер су честице биле превише ситне да би их камере снимиле.

Професор Џон Леиф Јоргенсен, који је коаутор студије објављене у научном часопису Џиофизикал рисерч (Geophysical Research), каже да је прашина била толико фина да је изгледало као да је неко истресао столњак пун мрвица кроз прозор.

Тек уз подробну анализу снимака научници су успели да их примете.

Тим је израчунао да због позиције где се сонда налазила на путу за Јупитер, то је морала да буде прашина која је „побегла“ из гравитационог поља Црвене планете.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 11. мар 2021, 21:51) - anonymous [нерегистровани]

lazna zora

Muhamed je nije opisao u Kuranu,
Muslimani veruju da je Kuran Rec od Boga, objava doneta po andjelu Gibrilu(Gabriel)
isto kao i drugim ljudima poslanim od Boga pre , kao Mojsije Abraham itd .

Muhamed je samo doslovce preneo Kuran kao objavu od Boga., bez dodavanja svojih reci.

Ovo je spomenio u svojim izrekama, kako ih muslimani nazivaju Hadisima,
Muslimani imaju propisanu molitvu kad svane zora,
pa je on rekao da se cuvaju lazne zore , , u kojoj svetlost ide u vis,
vec da cekaju pravu zoru koja se razvija vodoravno na horizontu.

Pa , definitivno je pogodio, eto dokazano ima lazna zora, kao sto je i tvrdio

(четвртак, 11. мар 2021, 14:34) - anonymous [нерегистровани]

Gde ces sad Muhamede?

Zora rujna.