Њему коронавирус не прети, јер је сам и ужива – на Марсу

Док се на Земљи државе боре са пандемијом Ковида-19, Насин ровер „Кјуриосити“ и даље луња Марсом, вероватно уживајући у спокоју као и протеклих осам година.

Наравно, и даље нас ревносно обавештава на све на шта наиђе, а ту су и редовни селфији радозналог ровера.

Крајем прошлог месеца, „Кјуриосити“ је послао селфи из подножја Гринхјуовог забатка, а онда се и попео на њега, чиме је поставио рекорд за најстрмије пењање које је до сада успео.

„Свака част возачима нашег ровера што су успели да га попну на врх стрме пешчане косине и што су успели да нас све доведу на терен који смо желели да истражимо још од када је слетео у Гејл кратер“, написала је планетарна геолошкиња Мишел Минити из Насе.

Пењање није било лако. Насин тим каже да су роверу била потребна три покушаја, а да се приликом другог накривио под углом од 31 степена.

Пошто га не држи место, „Кјуриосити“ је наставио своје путешествије након пењања, али је послао једну фотографију да нам покаже како је.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво