Лоша прогноза за 5Г мрежу

Много је контроверзних мишљења о 5Г мрежи. Има ли више штете или користи? Уобичајено је да после ове реченице следи фраза „показаће време“, ипак, како ствари стоје, неће...

У случају 5Г мреже мишљења су потпуно супротстављена, средине готово да нема. С једне стране, наука показује да је реч о изузетном технолошком напретку, док су на другом крају такође људи „од науке" који тврде да је пета генерација мобилног интернета изузетно штетна по људско здравље и животну средину.

Да се дебата о ефектима 5Г мреже наставља, сведоче и резултати најновијих истраживања Европског центра за временску прогнозу у Лондону која су доказала да ова мрежа омета прикупљање података о временским условима.

То конкретно значи да се могу регистровати погрешни подаци и неисправна мерења, што директно утиче на упозорења о опасним временским приликама и ствара нереалну слику о предстојећим временским условима.

Сваке године свет погоди више од стотину циклона, урагана и тајфуна. Најбоља одбрана у сусрет таквим ситуацијама јесте благовремено упозорење за евакуацију становништва.

Научници који се баве тумачењем графикона и предвиђањем путања сада су у великом проблему. Параметри који би требало да буду релевантни потпуно су погрешни.

Стручњаци из Европског центра за средњорочне прогнозе у Енглеској објашњавају да је њихов задатак да обаве мерење природног зрачења које емитује планета и да је реч о веома малој енергији.

Дакле, они раде на веома осетљивим инструментима за мерење мале количине енергије и користе различите фреквенције за та мерења, као и специјализоване сателите који прикупљају драгоцене и неопходне податке.

Научници Eвропског центра наводе да их у раду омета 5Г мрежа и да очитавају погрешне податке, а самим тим – доносе погрешне закључке. Све промене и најаве опасности метеоталаса могу да се прогнозирају и до десетак дана унапред.

Због погрешене временске прогнозе људи који живе или бораве на одређеним координатама могу у незнању да изгубе живот. Исто тако, захваљујући благовременом упозоравању и евакуацији, сваке године бар десетак хиљада људи сачува живот.

 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 09. јул 2019, 13:45) - Зоран [нерегистровани]

Више штете, него користи?

Колико сам ја схватио , антене за пренос таласа тако високих фреквнци које омогућавају огромне брзине преноса података, морале би да се поставе на сваких 100-200 метара јер ти таласи имају веома ниске енергије. Земља би била начичкана емитерима чији фон и његове ефекте је немогуће предвидети у потпуности. Потребна су, дакле , огромна улагања у инфраструктуру, а коначни ефекти инвестиција су сасвим неизвесни, а многи штетне последице су већ утврђене.
Има у тим причама и много пропаганде јер то су технологије у којима су Кинези значајно искорачили, а у комбинацији са Русима могли би фундаментално да угрозе програме развоја многих западних компанија. Руси , међутим, за сада дају изјаве да увођење 5Г не долази у обзир и то , вероватно, није без основа и без дубинског промишљања.

(понедељак, 08. јул 2019, 11:05) - anonymous [нерегистровани]

ADS

na istim frekvencijama radi nesmrtonosno oruzje vojske SAD iz naslova koje izaziva psihoticne reakcije ljudi na kojima se upotrebljava