Илузија пирамиде у Лувру

Поводом тридесетогодишњице изградње пирамиде испред париског музеја Лувр, више од 400 волонтера креирало је оптичку илузију од 2.000 папирних креација испред ове елегантне стаклене грађевине. Рад је назван „Тајна Велике пирамиде“.

Илузија може да се види са крова Лувра где се налази видео камера. Снимак са камере се емитује на велике екране на фасади музеја. Из те тачке се чини да се пирамида окружена стенама издиже из дубине земље.

Како пишу француски медији, био је довољан само један дан да људи униште ову инсталацију, а уметници задужени за креацију кажу како нису ни очекивали да ће њихово дело потрајати.

Идејни творац оптичке илузије на Лувровој пирамиди је француски улични уметник познат под именом ЈР.

Оптичка илузија „открива“ слику темеља пирамиде и подсећа на археолошку ископину.

Аутор је поставио неколико фотографија ове илузије на друштвене мреже, а судећи према коментарима, људи су највише одушевљени како његово дело изгледа ноћу.

„Слике су, као и живот, пролазне. Када се залепи, уметничко дело живи самостално. Сунце лако осуши лепак и са сваким кораком људи кидају фрагменте крхког папира“, написао је ЈР на Инстаграму, пошто је његова инсталација уништена за мање од 24 сата.

Према писању Гардиана, папирна креација простире се на више од 1.700 квадратних метара, а направљена је од пасте и око 2.000 комада папира.

Ово није први пут да је ЈР креирао оптичку илузију на Лувровој пирамиди. Он је то урадио и прошле године када је учинио да пирамида „нестане“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво