На кафи с научницима

Са циљем превазилажења баријера између публике и научника, истраживачка станица "Петница" и "Миксер" покрећу догађај "На кафи са научником", који ће се одржавати једном месечно. Публици ће се на занимљив и неформалан начин приближити научне новости, савремена достигнућа у науци, технолошка открића и новине технолошког развоја.

Истраживачка станица "Петница" и "Миксер" организација покрећу нову врсту догађаја под називом "На кафи са научником", који ће се једном месечно одржавати у "Миксер хаусу" и који ће на неформалан и интересантан начин публици приближити научне новости, савремена достигнућа у науци, технолошка открића и новине технолошког развоја.

 

 


Концепт догађаја је настао из жеље да публика добије много више простора за дискусију са предавачем, без препреке и баријере која обично постоји између научника и публике која се сврстава у "лаике", објаснили су организатори.


Први у низу догађаја одиграће се 12. априла, када ће сви заинтересовани имати прилику да на кафи са научницом др Биљаном Стојковић сазнају све што их интересује о томе како је настао живот на Земљи.


Сваког другог уторка у месецу, домаћин "Миксер хауса" биће истакнути научник који ће са публиком дискутовати о најразличитијим научним темама и охрабрити све присутне да се укључе у дискусију и на тај начин постану активни учесници сазнајних процеса, уживајући у свим благодетима сазнања.


Догађај "На кафи са научником" ће публици на иновативан начин преставити науку и ангажоване теме које у друштву изазивају дискусије. Улаз је слободан, али је због ограниченог броја места могуће ући само уз позивницу која се може преузети у "Миксер хаусу", свакога дана од 12 до 20 часова.

број коментара 0 Пошаљи коментар