Мастер историје - руске студије

По први пут студенти из Србије и земаља региона имаће прилику да се пријаве на једногодишњи мастер програм током кога ће систематски изучавати политичку, друштвену, економску и културну историју Русије.

На Филозофском факултету Универзитета у Београду покренут је студијски програм Мастер историје - руске студије. По први пут студенти из Србије и земаља региона имаће прилику да се пријаве на једногодишњи мастер програм током кога ће систематски изучавати политичку, друштвену, економску и културну историју Руске империје, СССР, Русије и држава насталих након распада Совјетског савеза.

Такође ће моћи да изучавају и руско-српске, доносно совјетско-југословенске односе у модерно и савремено доба са акцентом на проучавању друштвених, културних и политичких веза, контаката и међусобне перцепције. Студије се баве и проучавњем савремене политике и друштва Русије и других земаља источне Европе.

Програм се реализује у сарадњи са водећим академским и научним институцијама у Русији. Ради реализације програма Филозофски факултет у Београду је закључио уговоре о сарадњи са Московским државним универзитетом за међународне односе Министарства спољних послова Русије МГИМО и са Руским институтом за стратешке студије.

У реализацији програма користиће се и ресурсе међууниверзитетске сарадње се Историјским факултетом Московског државног универзитета „Ломоносов", односно сарадње са Институтом за славистику Руске академије наука, као и другим високошколским установама у Европи које реализују програме руских студија.

У оквиру сарадње са партнерским институцијама из Русије и Европе предвиђено је гостовање истакнутих руских стручњака са ових водећих академских и научних институција. У оквиру програма биће организовани и седмодневи и једномесечни студијски боравак на Московском државном универзитету за међународне односе Министарства спољних послова Русије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво