Мастер историје - руске студије

По први пут студенти из Србије и земаља региона имаће прилику да се пријаве на једногодишњи мастер програм током кога ће систематски изучавати политичку, друштвену, економску и културну историју Русије.

На Филозофском факултету Универзитета у Београду покренут је студијски програм Мастер историје - руске студије. По први пут студенти из Србије и земаља региона имаће прилику да се пријаве на једногодишњи мастер програм током кога ће систематски изучавати политичку, друштвену, економску и културну историју Руске империје, СССР, Русије и држава насталих након распада Совјетског савеза.

Такође ће моћи да изучавају и руско-српске, доносно совјетско-југословенске односе у модерно и савремено доба са акцентом на проучавању друштвених, културних и политичких веза, контаката и међусобне перцепције. Студије се баве и проучавњем савремене политике и друштва Русије и других земаља источне Европе.

Програм се реализује у сарадњи са водећим академским и научним институцијама у Русији. Ради реализације програма Филозофски факултет у Београду је закључио уговоре о сарадњи са Московским државним универзитетом за међународне односе Министарства спољних послова Русије МГИМО и са Руским институтом за стратешке студије.

У реализацији програма користиће се и ресурсе међууниверзитетске сарадње се Историјским факултетом Московског државног универзитета „Ломоносов", односно сарадње са Институтом за славистику Руске академије наука, као и другим високошколским установама у Европи које реализују програме руских студија.

У оквиру сарадње са партнерским институцијама из Русије и Европе предвиђено је гостовање истакнутих руских стручњака са ових водећих академских и научних институција. У оквиру програма биће организовани и седмодневи и једномесечни студијски боравак на Московском државном универзитету за међународне односе Министарства спољних послова Русије.

број коментара 0 Пошаљи коментар