Читај ми!

За реакције на Јутјубу од сада користите емотије

„Јутјуб“ има сопствени скуп прилагођених емотија који се могу користити у свим коментарима и ћаскањима уживо. Названи су "YouTube Emotes", а лаки за коришћење јер се појављују у прозорчићу за емоџије, а можете их „позвати“ и коришћењем резервисаних речи.

Исказати брзо своје емоције или мишљење на интернету је приоритет у односу на неке друге функционалности апликација и платформи. У „Јутјубу“ су свесни тога и посебну пажњу посветили су прављењу посебно прилагођеним емотијима (сличице налик емоџијима које могу бити и ГИФ-ови).

Емотији налик оним који се користе на видео-платформи Твич, названи су YouTube Emotes и могу да се користе широм Јутјуба у одељцима за коментаре и током ћаскања уживо, иако је ова популарна друштвена платформа раније омогућавала појединачним стримовима да понуде сопствене верзије исказивања реакција.

Иницијалне сличице за реаговање фокусиране су на видео-игре и гејмерску заједницу, али ће их временом бити више.

Листа доступних емотија појављује се када отворите Јутјубов бирач емоџија.

По узору на Твичове подразумеване системске реакције, Јутјубове такође имају специфичне речи за аутоматско довршавање, тако да ако откуцате ":cat-orange-whistling:", коментар ће бити наранџаста мачка која звижди.

„Почињемо са емотијима креираним за игре, али радимо на томе да у будућности имамо више тема, па останите у току да бисте открили које реакције ће бити доступне другим заједницама!“, наводи се у објави Јутјуба

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво