Читај ми!

Шта се на Фејсбук-профилима мења од првог децембра

„Фејсбук" уклања неколико поља која садрже информације са профила, укључујући верске и политичке ставове.

„Фејсбук" је обавестио кориснике да ће од следећег месеца уклонити четири поља са информацијама са профила. Та поља обухватају верске ставове, политичке ставове, адресе и поље „заинтересовани за", које указује на сексуалну оријентацију корисника.

Промена ће ступити на снагу 1. децембра. Портпарол компаније рекао је да је разлог промене да се друштвена мрежа учини лакшом за коришћење.

„Као део наших напора да учинимо Фејсбук лакшим за навигацију и коришћење, уклањамо неколико поља профила: заинтересовани за, религијски ставови, политички ставови и адреса. Шаљемо обавештења људима који су попунили ова поља, обавештавајући их да ће бити уклоњена", наведено је у саопштењу компаније.

Обавештење указује да ће остале информације корисника остати на њиховим профилима заједно са остатком њихових контакт и основних информација.

Одлука „Фејсбука" да се реши ових специфичних поља профила део је напора да унапреди своју платформу, која се тренутно састоји од неколико функција које су донекле застареле.

Вреди напоменути да су поља информација која је „Фејсбук" одлучио да уклони - она која друге велике друштвене мреже не нуде. Платформе као што су Инстаграм и Тик-ток имају образац једноставних биографија које омогућавају корисницима да поделе податке о себи не улазећи у конкретне детаље, као што су политички или верски ставови", пише портал techcrunch.com.

Раније су људи можда били заинтересовани да своје профиле попуне додатним информацијама, али пошто су правила кршења приватности све јаснија и дефинисанија - корисници можда више неће желети да деле додатне детаље о себи на мрежи.

„Мета" је иначе прошле недеље отпустила 11.000 радника, што је око 13 одсто њене радне снаге.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво