Читај ми!

Компанија „Тесла“ продала три четвртине својих резерви биткоина

Компанија „Тесла моторс“ објавила је пун финансијски извештај за други квартал, у којем се, између осталог, наводи да су продате три четвртине залиха биткоина.

Борећи се са економским потешкоћама и падом вредности криптовалута, извршни руководиоци „Тесле“ обавестили су инвеститоре да је 75 одсто резерви биткоина продато у другом кварталу и да је тако прибављено још 936 милиона долара.

Почетком прошле године, компанија је уложила 1,5 милијарди долара у биткоин и најавила да ће почети да прихвата биткојн као платежно средство за своје производе.

Крајем марта 2021. године та одлука је ступила на снагу, али је изненада у мају, само 49 дана касније, прекинуто са праксом примања биткоина као платежног средства.

„Теслине“ дигиталне залихе данас вреде 218 милиона долара, док је њихова вредност у претходном кварталу била 1,2 милијарде долара.

Током позива инвеститорима, директор Илон Маск дотакао се продаје биткоина, говорећи да тај потез „не треба схватати као неку пресуду биткоину“.

Уместо тога, „Тесла“ је продала своје биткоине јер је била забринута због ликвидности компаније услед увођења масовних карантина у Кини.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара