Читај ми!

Зашто су Гугл мапе замаглиле кућу у Охају – разлог је страшан

У наизглед нормалној улици у Кливленду у Охају, кућа са мрачном историјом замагљена је за јавност на Гугл мапама. Кућа је у сасвим обичној улици у Сејмур Авенији 2208, у предграђу Охаја. Ако се погледа птичја перспектива снимака на Гугл мапама, корисници могу да виде само сиви кров од шкриљаца који је замагљен и на тај начин упадљивији од осталих кућа у улици.

Кућа је некада припадала насилнику Аријелу Кастру који је киднаповао три жене и држао их заробљене у кући скоро деценију. Кастро је био силоватељ и злостављач до момента када једна од три заробљене жене није побегла код комшија и позвала полицију. Кастро је ухапшен и признао је кривицу по свим тачкама оптужнице. Кућа на Сејмур Авенији му је одузета и срушена.

Није познато да ли је на истој парцели изграђена нова кућа, али је извесно да је кућа замагљена због безбедности и приватности.

Иначе, сваки корисник Гугл мапа може да захтева да се његов дом замагли помоћу опције „Пријави проблем". Често тај захтев имају владини званичници, познате личности из света забаве, филмске и позоришне уметности, да би заштитили своју приватност.

Кућа у којој је снимљен филм Сам у кући такође је замагљена на Гугл мапама како би се заштитила приватност власника.

Треба знати да када се једном поднесе захтев да се кућа замагли на Гугл мапама, то је трајно, па се корисницима препоручује опрез у доношењу таквих одлука.

Технологија Google Street View наишла је на критике људи који сматрају да је реч о инвазији на приватност.

Гугл такође замагљује регистарске таблице и лица људи како би сачувао приватност. Недавно су корисници открили да је Гугл почео да замагљује лица кућних љубимаца како би заштитио и власнике. Постоје места на свету које Гугл мапе неће показати.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво