Читај ми!

Електрични мерцедес Г-ваген – један од најстаријих теренаца на свету

Модеран аутомобилски свет убрзано граби ка технолошким достигнућима и електричним возилима. На тај корак се одлучила и Компанија Мерцедес: припрема електрични „мерцедес Г-ваген” који би требало да се појави на тржишту у наредне две године.

Електрична Г-класа дебитовала је на сајму Минхену. Идеја није нова, јер је Мерцедес најавио да ће трансформисати електрични СУВ модел.

Електрични „Г-ваген” није изгубио свој чувени дизајн коцке који се није много променио од првог произведеног модела 1979. године. Мерцедес је свом познатом моделу додао ЛЕД фарове, уместо да мења њихов облик. ЕQG више нема традиционалну решетку, добио је црну плочу са осветљеним заобљеним квадратима који стварају изглед решетке и додају тродимензионалност чувеном амблему.

Округа светла налазе се на огледалима, а кровни носач је такође добио интегрисано осветљење. Бочне стране аутомобила имају светлосне траке, док задњи део изгледа веома слично традиционалној Г-класи, без држача резервних гума који је замењен кутијом која се може закључати и може држати кабл за пуњење.

Наравно, сама кутија је осветљена ЛЕД светлом. Срећом, точкови нису добили никакво осветљење.

Из Мерцедеса тврде да ЕQG није изгубио снагу и теренске способности. Још увек има исту шасију.

Електрифицирани модел добио је независно ослањање предњих точкова и осовину за задње. Бренд је сваком точку посветио по један електромотор, како би му дао флексибилност 4ВД, што значи да му не требају диференцијали са бравама.

Електромотори су познати по ниском обртном моменту, што би требало да елиминише потребу за мењачем малог домета. Из Мерцедеса тврде да се ради на „променљивом двостепеном мењачу".

Детаљи о напајању, батерији, опсегу прелаза и перформансама још нису откривени, али свакако једва чекамо да их чујемо. Можда, са нешто мање ЛЕД осветљења.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво