Читај ми!

Инстаграм тестира колико нам је важно да се види број лајкова

Ако постоје они којима смета да се види колико је корисника одушевљено њиховом објавом на „Инстаграму“, сада је време да то кажу. Прецизније, да одаберу опцију која скрива број лајкова испод објаве. У питању је тестирање за које се не зна колико ће трајати, али је познато да би ускоро могло да погоди и кориснике „Фејсбука“.

Компанија која је део технолошког конгломерата Марка Закерберга најавила је „мали глобални тест“ који ће корисницима представити три опције када је у питању број лајкова: опцију да не виде број лакова на свим објавама, затим да искључе број лакова за сопствене објаве или да задрже оригиналну верзију у којој се свуда виде лајкови.

Наводи се и да се „ради на сличном искуству“ и за кориснике Фејсбука, али без додатног образложења како би то могло изгледати.

Ово се надовезује на иницијалну проверу Инстаграма, у одабраним земљама света, како би се корисницима допало да нико не види колико лајкова има.

У том случају корисници нису имали избора да ли ће моћи да виде број лакова.

Представници популарне друштвене мреже тада су рекао корисницима да жели да се људи „усредсреде на фотографије и видео-записе које деле, а не на то колико имају лајкова“.

Утицајни инстаграмери су се у почетку бринули да би ово могло да утиче на уговоре са брендовима и компанијама, јер та врста реаговање на њихове објаве не би била јавна.

Међутим, корисници су могли приватно да виде бројеве лајкова објава и поделе их са клијентима.

Ипак, пружање прилагођенијег искуства када су у питању лајкови могао би бити прави пут за Инстаграм, јер на тај начин се корисницима који су свесни колико на њих утиче јавно приказивање броја срца испод објаве и избегну то.

Истовремено, функција би праћење броја лајкова омогућавала онима који то желе да прате. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво