Читај ми!

Алекса од сад без питања гаси светло, регулише грејање и још много тога

„Амазон“ је најновијим унапређењем омогућио функцију која омогућава паметном асистенту „Алекси“ да проактивно извршава задатке у кући, попут искључивања светла, а то од сада ради без питања, само на основу ваших навика и честих захтева.

„Алекса“ је од 2018. године могла да осети ваше навике, што у „Амазону“ зову осећајима (hunches), пише портал Verge.

Међутим, пре новог ажурирања, „Алекса“ је морала да тражи дозволу да уради нешто попут спуштања задате температуре на термостату пре него што одете у кревет.

Ако корисник одабере опцију да „Алекса“ не мора да пита да ли да поступи по својим претпоставкама, паметни асистент ће без тражења дозволе извршити то „што је наумио“.

Иако се чини да „Алексу“ њене нове проактивне претпоставке могу учинити много кориснијом, неопходна је строга контрола над оним на шта овај паметни асистент може аутоматски да делује.

На основу видео-клипа у којем се објашњавају унапређења, рекло би се да корисник може да одабере које задатке „Алекса“ може сама да изврши.

Заједно са новим „Алексиним“ могућностима, „Амазон“ представља своју услугу претплате на Гард плус (Guard Plus).

Услуга кориснику пружа могућност да буде упозорен ако „Алекса“ примети одређене врсте звукова у дому и понуди приступ људским агентима који могу позвати хитне службе у њено име.

Регистрација за ову услугу у апликацији „Алекса“ коштаће 4,99 долара месечно.

„Амазон“ такође нуди енергетску контролну табелу у апликацији „Алекса“ која може да надгледа и процени колико енергије троше уређаји укупно и појединачно да ли је то у складу са произвођачким спецификацијма.

Листа може садржати све уређаје, од телевизора до бојлера.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво