Читај ми!

Италија испитује гуши ли Гугл конкуренцију

Италијански регулатори отворили су данас истрагу против „Гугла“ због наводне злоупотребе доминантне улоге те компаније на тржишту онлајн огласа у земљи.

Италијанска управа за конкуренцију саопштила је да сумња да амерички технолошки гигант користи огромне количине података које прикупља путем својих различитих услуга како би спречио ривале на тржишту дигиталног оглашавања да се ефикасно такмиче, преноси АП.

Надзорник је рекао да је у уторак извршио заједничку инспекцију „Гуглових“ канцеларија са италијанском пореском полицијом.

„Гугл“ није одговорио на захтев за коментар.

Истрага долази недељу дана након што је америчко Министарство правде покренуло тужбу против „Гугла“, укључујући оптужбе да „ексклузивно“ предузеће гуши конкуренцију у оглашавању на претраживачкој мрежи, чиме штети оглашивачима.

Прошле године регулатори Европске уније казнили су „Гугл“ са 1,49 милијарди евра због избацивања ривала са тржишта онлајн огласа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво