Читај ми!

Сони коначно објаснио како ће на плејстејшну снимати гласовно ћаскање

Из компаније „Сони“ су коначно дали потпуно разјашњење упозорења које су корисници добили после последњег ажурирања „плејстејшна 4“ да ће њихово гласовно ћаскање бити снимано.

Обавештење које је стигло после недавног ажурирања „плејстејшна 4“ под бројем 8.00 упозорава кориснике да њихово гласовно ћаскање „може бити снимљено“ и достављено компанији „Сони“, као да и само коришћење услуге гласовног ћаскања подразумева да су дали пристанак.

„Молимо вас имајте на уму да гласовно ћаскање током игре може бити сниљено и достављено компанији од стране других учесника“, стоји у поруци. „Самим учешћем у ћаскању, прихватате да будете снимљени“.

Због овог упозорења многи корисници су се успаничили мислећи да „Сони“ сада може да прислушкује њихове приватне разговоре које воде током игре.

Мада су из „Сонија“ детаљно објаснили шта ће се све променити после последњег ажурирања, није поменуто ново правило или могућност да разговори буду снимљени, а самим тим није било јасно шта упозорење значи.

Међутим из „Сонија“ сада кажу како се упозорење односи на посебну функцију која ће стићи са „плејстејшном 5“, када та конзола буде представљена следећег месеца.
Тек на новој конзоли корисници ће имати могућност да сниме разговор са другим људима током иге и пошаљу га компанији.

Наводно, то треба да им омогући да пошаљу доказ о било каквој злоупотреби или кршењу правила, тако да компанија може да прегледа снимке и евентуално казни прекршиоце.

Није дата никаква конкретна информација о томе како ће та функција радити, на пример, да ли ће играч бити упозорен да друга страна снима разговор.

Објашње о променама је додато накнадно у објави на блогу која је најављивала шта доноси ново ажурирање.

„После овог ажурирања, корисници ће видети обавештење да гласовно ћаскање може бити снимљено. Искачуће обавештење које сада видите на својим 'плејстејшнима 4', служи да вам скрене пажњу да ће саиграчи који ће користити 'плејстејшн 5', моћи на својим конзолама да сниме ћаскање“, стоји у образложењу.

број коментара 0 Пошаљи коментар