Електрични "бугати" од 20 милиона евра "јури" 400 километара на сат

Произвођач најексклузивнијих спортских аутомобила на свету "Бугати" планира да представи тркачки аутомобил на електрични погон. Ово возило, са ценом изнад 20 милиона евра, биће најскупље на свету.

Најрадикалније дизајниран аутомобил данашњице већ за неколико месеци ће постати реалност. Електрични "бугати вижн ле манс" ће послужити као показни пример технологије будућности, кажу стручњаци и претеча луксуза у свету.

Скоро сви тестови говоре да ће бити и најбржи – достизаће брзину већу од 400 км на час.

"Желимо да се прилагодимо будућности, погон од 18 цилиндара више није у моди, електромотори брже убрзавају и имају већу искоришћеност. Наравно, све то прати луксуз и цена", рекао је Мате Римац.

Пре само недељу дана луксузну марку "WВ" корпорације "Бугати" преузео је хрватски произвођач аутомобила Мате Римац. 

Детаљи тог договора нису познати, али очигледно је групацији "WВ" битно да технлогију коју Римац поседује угради и у своје остале моделе.

"Развој од нуле много кошта, много је боље удруживање него радити све из почетка. Римац нам је дао оно што нам је потребно у будућности", истичу у "Бугатију".

Једина дилема остаје када ће овај аутомобил бити у продаји и да ли ће стварно бити тестиран на једној од најтежих трка издржљивости. По дизајну, кажу стручњаци, ово је и најлепши икада израђени ауто.