Читај ми!

У Пекингу на сајму електромобил до електромобила

На управо отвореном сајму аутомобила у Пекингу, светски познати произвођачи као што су „Форд“, „Нисан“ и „Бе-Ем-Ве“ представили су своје нове електричне моделе за кинеско тржиште, који се одликују повећаном аутономијом.

Међу произвођачима који су представили електричне моделе су и неки амбициозни кинески брендови, па је, на пример, „Џили ауто“ презентовао више електричних модела са декларисаном аутономијом од више од 500 километара по једном пуњењу.

Реч је о првом великом сајму у било којој индустријској грани у Кини који ће бити одржан од избијања пандемије ковид 19, због које су ипак на снази већ уобичајене превентивне мере, а конференције за штампу одржавају се путем међународног видео-линка.

Кина је прва међу водећим привредним силама света које су почеле да се опорављају од економских последица пандемије, па се произвођачи аутомобила надају да би управо на том тржишту могли да постигну пораст продаје и преокрену тренд који им је донео губитке који се мере милијардама долара, наводи АП.

Сајам, под називом „Ауто Чајна 2020“ (Auto China 2020), требало је да буде одржан у марту, али је због пандемије одложен.

Одлука кинеских власти да одобри његово одржавање крајем овог и почетком следећег месеца одраз је уверења надлежних у Кини – одакле је коронавирус крајем прошле године почео да се шири светом – да је пандемија у тој земљи сада под контролом.

Ношење заштитних маски у сајамском простору је обавезно, а број посетилаца манифестације, која је 2018. године привукла 820.000 људи, ове године је ограничен.

У улози домаћина највећег сајма аутомобила у Кини сваке године се смењују Пекинг и Шангај.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 27. сеп 2020, 12:37) - anonymous [нерегистровани]

BMW

Ovo „Бе-Ем-Ве“ mi uvek ulepsa dan, posebno ovaj danasnji, sivi. Hvala.