Сат откуцава – Вашингтон забрањује скидање Тик-Тока и Ви-чета

Америчко министарство за трговину објавило је детаље потпуне забране апликација „Тик-Ток“ и „Ви-Чет“. Од 20. септембра, поменуте апликације више неће моћи да се даунлоудују у САД, а „Ви-Чет“ такође неће моћи да се користи.

Осим тога, Тик-Ток ће бити потпуно забрањен 12. новембра, што је приличан уступак од стране америчке администрације.

Не само да ће Тик-Ток радити и после америчких председничких избора заказаних за 3. новембар, већ ће имати скоро два месеца времена да уобличи и комплетира сложен договор са компанијом „Оракл“ која треба да преузме све активности апликације на тржишту САД.

„Данашњи потез показује још једном да ће председник Трамп учинити све у својој моћи да гарантује националну безбедност и заштити Американце од претњи кинеске Комунистичке партије“, рекао је министар трговине САД Вилбур Рос.

Према његовим речима, предузети су значајни потези у борби против кинеског малициозног прикупљања личних података америчких грађана.

Први део мера ступа на снагу 20. септембра и подразумева забрану скидања обе апликације са виртуелних продавница, као и забрану функционисања Ви-Чета.

Други део мера биће на снази од 12. новембра када ће Тик-Току бити забрањен рад уколико не постигне договор са компанијом „Оракл“.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 18. сеп 2020, 21:37) - anonymous [нерегистровани]

Maliciozno-benigno

Koja je razlika između kineskog malicioznog prikupljana podataka i benignog prikupljana podataka od strane Youtuba, facebuka, Googla...?