Изненађење – САД тајно произвеле прототип новог ловца

Ратно ваздухопловство САД тајно је дизајнирало, произвело и тестирало најмање један прототип ловачког авиона нове генерације као део програма Следеће генерације доминације у ваздуху (НГАД), објавио је др Вил Ропер, асистент секретара Ратног ваздухопловства задужен за технологију и логистику.

Вест о тестовима новом америчког авиона одјекнула је светом. Ропер је постојање прототипа прво потврдио новинарки портала Defense News током једне конференције.

„Већ смо направили демонстратор и тестирали смо га у лету. Срушили смо рекорде. Спремни смо да направимо авион следеће генерације на начин на који то никада није учињено раније“, рекао је Ропер.

Детаљи и изглед новог авиона и даље су непознати. То је први нови ловачки авион САД направљен у последњих 20 година, још од такмичења између прототипа икс-32 и икс-35.

Ратно ваздухопловство има нови приступ развоју и производњи авиона, коришћен и за школски авион Т-7А. Истиче се да то може да уштеди време и трошкове за ловац следеће генерације за 10 одсто.

Вил Ропер је одбио да коментарише колико је досад произведено прототипа, ко је произвођач као и када је изведен први лет.

Не знају се ни могућности авиона, брзина, да ли може да лети без пилота...

број коментара 23 Пошаљи коментар
(субота, 19. сеп 2020, 12:06) - anonymous [нерегистровани]

F-35

Poslije 30 godina razvoja i ulozenih mld.$ perjanica zapadnog vazduhoplovstva F-35, prizemljeni. Smeta mu kisa i grmljavinsko nevrijeme. Dobro, ovaj tajni je vjerovatno nesto novo, nema veze s ovim mojim pisanjem.

(четвртак, 17. сеп 2020, 12:18) - Djuradj [нерегистровани]

@Eh, da je srece i pameti

Sa bilo kakvim lekom ne iskazuje se moc vec dobrocinstvo.Sa oruzjem je obrnuto,oruzje sluzi za unistavanje i razaranje,lek spasava.Pod izgovorom da je oruzje za sopstvenu odbranu, sve drzave sveta ga poseduju,a dali poseduju potrebne lekove da bi spasavali svoje drzavljane,to je veliko znak pitanja.

(четвртак, 17. сеп 2020, 10:22) - anonymous [нерегистровани]

a mozda decaka uopste nije ni bilo

Ima jedna pesma NIkolaja Nekrasova i u njoj poznati stihovi o udavljenom decaku koji nestaje pod vodom... podseti me nesto na ove nevidljive, nepostojece, iznenada izranjajuce avione u pricama. Mora nekako da se opravda toliki vojni budzet i ocigledno zaostajanje za "geo-takmacima". Iznenadni prodor u nauci-tehnici je najbolje resenje za posrnulu vojnu psihu sa tolikim godinama nikakve senzacionalne vesti u vojnom sektoru.

(четвртак, 17. сеп 2020, 09:44) - Začudnik [нерегистровани]

A mi ?

Ovi prave lovce i brodove, oni prave lovce i brodove i rakete, Kinezi isto, čovečanstvo se uvećava, šume se krče i gore, lednici se tope — pa zaključujte! ??

(четвртак, 17. сеп 2020, 09:22) - anonymous [нерегистровани]

Тајно?

То је толико тајно да пишу новине....

(четвртак, 17. сеп 2020, 09:11) - глас разума [нерегистровани]

Трка до потпуног слома

Исто као што се у економској трци Капитализма против Комунизма, потоњи очекивано суновратио, е баш исто тако ће у овој новој војној трци, то јест трци у наоружању САД доживети пораз, јер је он неминован. Они ову врсту трке против Руса не могу добити. Јесте да имају много већи војни буџет, али исто тако и мегаломанске финиасијске трошкове. Руси ће исто неоружање направити за 15 пута мањи новац, јер у Америци је увек много њих који су у талу и који морају пуно да зараде, а то буџети у ова кризна времена, ма колико велики били једноставно не могу да прате и издрже. У таквим условима побеђује увек онај чији су расходи, то јест трошкови мањи. Да не помињем пред какав домаћи задатак су Руси већ ставили војну индустрију САД са њиховим "Авангардима", "Кинжалима", "Сарматима" и свим осталим моћним системима који су једно деценију ипо до две испред Амера... А сигуран сам да ће Амери ући у ту трку из простог разлога, што не трпе да неко други има нешто боље, а то ће онда бити пут до слома, јер ће све економске ресурсе жртвовати за неку војну премоћ, која сваким даном постаје све скупља када су касе све празније. И да би то увидели не морамо бити никакви економски стручњаци ни експерти!

(четвртак, 17. сеп 2020, 07:02) - anonymousnaše ime [нерегистровани]

Pitanje

Ko kaže da se ovi drugi oblici rata već ne vode.
Pa nikad nisu ni prestajali.
Samo ih sada zovu hibridni ili tako nekako.
A lovac, ...
Pa izgleda da je apsolutno nevidljiv.
Čak ga ni Srbi ne vide!

(четвртак, 17. сеп 2020, 06:57) - anonymousnaše ime [нерегистровани]

Potanje

Samo me zanima da li su koristili kineske procesore 5G tehnološkog nivoa?

(среда, 16. сеп 2020, 21:33) - anonymous [нерегистровани]

Realnost

Oni jos ni ove ne mogu da zavrse , a ti pricas kako ostali treba da pozure ? Pa oni ne umeju jos uvek da naprave raketni motor , vec ga kupuju od Rusa haha

(среда, 16. сеп 2020, 15:33) - anonymous Pero iz Svedske [нерегистровани]

Odgv. Komentar

Odavno vec se vodi SPONZORSKI "DOLARSKI RAT"Videlismo to u Madjarskoj 56g.,u Ukrajinu 2014g.u Venezuelu 200017g.....Pero