„Гугл“ поставља нови интернет кабл између САД и Европе

„Гугл“ ће монтирати нови интернет кабл испод мора између САД и Европе како би се обезбедила бржа интернет веза с обзирон на све веће оптерећење.

Нови кабл ће повезивати Сједињене Америчке Државе са Великом Британијом и Шпанијом, а завршетак монтирања очекује се 2022. године. Постављање новог кабла треба да повећа капацитет за неке од најважнијих Гуглових платформи, попут Џимејла и Гугл клауда, преноси Индипендент.

Инфраструктура ће дозволити да систем буде издржљивији, чиме ће се избећи било какви могући проблеми изазвани прекидима, попут оштећења која направе ајкуле.

Осим тога, омогућиће додатну безбедност у јавном интернету, саопштено је из „Гугла“.

У каблу ће се налазити 16 оптичких парова што је, како наводе из „Гугла", „значајно унапређење за интернет инфраструктуру која повезује САД и Европу“.

Кабл ће бити постављен између Њујорка до Бјуда, на југозападу Енглеске и до Билбаа на северу Шпаније.

„Гугл“ је последњи пут кабл између САД и Велике Британије поставио 2003. године, а нови кабл ће носити име Грејс Хопер, која је у информатичком свету позната по свом раду на првом линкеру.

На морском дну широм света, „Гугл“ већ има три кабла путем којих се преноси 98 одсто интернет података.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво