Хуавеј: Британска одлука о 5Г мрежи ће је поставити у "спору дигиталну траку"

Kинеска технолошка компанија "Хуавеj" саопштила је да је одлука британске владе да се уклони њихова опрема из система британске 5Г мреже "разочаравајућа", те да ће "поставити Британију у спору дигиталну траку, и унапредити продубљивање дигиталних разлика".

"Ова разочаравајућа одлука је лоша вест за свакога у Великој Британији ко користи мобилни телефон", рекао је портпарол "Хуавеја" УK Ед Бревстер, преноси Kинески радио Интернационал

Истовремено, он је сугерисао британској влади да поново размотри одлуку.

Британски премијер Борис Џонсон наредио је да се домаће компаније до краја 2027. године у потпуности ослободе кинеског „Хуавеја" као добављача опреме за 5Г мрежу

"Верујемо да нова америчка ограничења према `Хуавеију` неће утицати на растегљивост или безбедност производа које испоручујемо Великој Британији", рекао је Бревстер.

Да се противи одлуци саопштило је и кинеско Министарство спољних послова истичући да је та одлика велике Британије без основе, преноси Би-Би-Си.

Портпаролка кинеског министарства Хуа Чуњинг рекла је да ће Пекинг предузети мере како би сачувао "легитимне интересе" кинеске компаније.

"Велика Британија користила је неосноване ризике као изговор за сарадњу са САД кршећи релевантне обавезе које је преузела. Све одлуке и потези доћи ће на наплату", рекла је Хуа.

Kинески амбасадор у великој Британији Лиуб Сиаоминг изјавио је да је та одлука не само разоичаравајућа, већ и растужујућа.

"Начин на који се односите према `Хуавеију` биће врло пажљиво праћен од стране других кинеских предузећа", рекао је Лиуб.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво